Utbilda sig inom byggnadsvård

Frågeställare: E
Hej,
Jag har jobbat på arkitektkontor som byggnadsingenjör i 2 år och känner att jag egentligen vill jobba mer med byggnadsvård. Kan man halka in på det spåret utan att läsa en hel bebyggelseantikvarisk utbildning? Det finns ju arkitektkontor som har anställda antikvarier. Vad har de för utbildning? Finns det någonstans man kan praktisera för att känna på det lite innan man ger sig på en treårig utbildning?
Hoppas ni kan hjälpa mig med de här frågorna, tack på förhand.
Vänliga hälsningar

Svar:
Hej!
Högskolan på Gotland, har en utbildning som kanske skulle passa dig. Kursen heter Byggnadsvård – vidareutbildning, 60 HP.

På GU finns det också möjlighet att byta inriktning mot kulturvård. Mastersprogram i kulturvård, 120 hp

Sen återstår de längre utbildningarna, som du själv nämner. Titta gärna på GU’s-Bygghantverksprogram som man kan gå både två och tre år, kursen är upplagd med mycket praktik du kan läsa mer om den här.

Sen finns de arkitektkontor som har byggnadsvårds avdelningar som man kan söka sig till, Utan att nämna några namn kan man googla t.ex.: antikvarisk kontrollant i kombination med arkitekt- eller ingenjörs byrå så lär du hitta företag som du kan söka dig till.

Högskolan på Gotland

GU

GU’s-Bygghantverksprogram

Meny

Innan du frågar

Ställ en fråga (gammal)

Anmälan Byggnadsvårdsläger

    OBS! Lägret i Näverkärr är nu fullt.
  • OBS! Lägren kan i de flesta fall tillgodose kost vad gäller allergi eller vegetarisk mat, men inte alltid specifika dieter. Var noga med att ange vad du har för matpreferenser så att lägret kan ta ställning till om det går att ordna.
    Observera att du behöver vara medlem i föreningen för att kunna delta på något av våra läger. Här kan du läsa mer om medlemskapen: https://byggnadsvard.se/medlem/medlemskap
    Här godkänner du att bilder som tas på lägerdeltagarna kan komma att användas av Svenska byggnadsvårdsföreningen i marknadsföringen för byggnadsvårdslägren. Marknadsföringen innefattar bland annat hemsida, sociala medier och tidningen Byggnadskultur. Att godkänna är frivilligt, men vi är tacksamma för alla möjligheter att kunna sprida byggnadsvården i våra kanaler.

LÄGG TILL DITT ARRANGEMANG

april 2020
Inget evenemang hittades!
Visa fler