fbpx

Patricia Unnevi

Byggnadsvårdare & företagare

Min kärlek till allt nött och gammalt började redan runt 6-års åldern då jag älskade när containrarna ställdes ut i villakvarteret där jag bodde eller de stunder då jag kunde stå och spana in genom fönstren på min favoritgård (Mårtagården i Onsala där jag växte upp inte långt ifrån). På senare år är jag den person alla vänner vänder sig till när de ska slänga gamla grejer, skrot för dem är skatter för mig.


Även om min karriär inte varit helt spikrak mot byggnadsvården så har intresset alltid funnits där. Äldre byggnader och dess hantverksskicklighet är något jag älskar. Att kunna ta på historien är fascinerande – och väl värt att ta hand om med vördnad.


Passionen för byggnadsvård bara ökade under åren och våren 2017 började jag på allvar att fundera hur jag kunde göra min passion till mitt arbete! Så sagt och gjort – sedan hösten 2017 driver jag en byggnadsvårdsbutik och jobbar som hantverkare – främst med fönster, pappspänning och så bygger jag trägärdesgårdar men håller även i kurser av olika slag. Att utbilda människor som vill lära sig är fantastiskt roligt.


Som den aktiva byggnadsvårdare jag är, har jag skaffat mig ett rejält projekt – ett fascinerande ödehus som aldrig genomgått någon modernisering och stått tomt sen 1967 – ett riktigt livsprojekt helt enkelt. Här får jag vända och vrida på alla tankar och åtgärder vilket är både kul och lärorikt.


Som länsombud vill jag hjälpa till att lyfta byggnadsvården och dess betydelse för vårt kulturarv. Kanske kan jag till och med lyckas vända någon opinion då och då i vårt ”ekonomiskt välmående” län. Vikten av att bevara och inte bygga pastischer med moderna material är nåt jag ser väldigt ofta och försöker lyfta kärleken i det vinda, skeva och sneda – det som faktiskt ger liv och djup till huset.


Jag är en dedikerad byggnadsvårdare som vill göra mer än bara älska mitt eget hus! Så hör gärna av dig med alla möjliga frågor till mig, jag kommer försöka besvara så gott jag kan eller hänvisa dig vidare till andra.


<i class='fa fa-linkedin'></i>
Du måste vara medlem för att se kontaktuppgifterna till Länsombuden.
keyboard_arrow_up