fbpx

Marie Gyllensvaan

Byggnadsvårdare

Jag är en 58-årig kulturmålare med inriktning traditionellt byggnadsmåleri och tillika specialist på historiska färger – examinerad från Dacapo i Mariestad VT 18.


Arbetade tidigare i över trettio år som projektledare inom kommunikation- och marknadsföringsbranschen, med kunder som Statens Fastighetsverk, Riksantikvarieämbetet och Svenska kyrkan. Har utöver framtagande av tidskrifter och informationsmaterial, även byggt historiska utställningar och skrivit/stylat för tidningar som Gård & Torp, Gods & Gårdar och Hem & Antikt.


I nuläget jobbar jag i egen verksamhet och har verkstad i anslutning till Väsbylunds byggnadsvård på Kiplingeberg utanför Uppsala. Sysslar i huvudsak med fönsterrenovering, rådgivning, förgyllning, gravvårdsrestaurering, mm och ansvarar för butiken under de nio timmar/veckan den är öppen.


Jag och familjen bor på en äldre gård strax norr om Uppsala och vi också har ett mindre sommarhus från 1920-talet i Båstad. En luggsliten 1700-tals herrgård med timmerflyglar och reveterad mangårdsbyggnad utanför Lidköping, ingår också i husbeståndet, vilket innebär att ett varierat utbud av olika former av byggnadsvård alltid finns att ta tag i.


<i class='fa fa-linkedin'></i>
Du måste vara medlem för att se kontaktuppgifterna till Länsombuden.
keyboard_arrow_up