fbpx

Anna Sjöwall

Byggnadsvårdare

Mitt namn är Anna Sjöwall och jag har mina rötter på vackra Åland. Jag har ärvt byggnadsvårdsintresset från min släkt, där vi alltid har brytt oss om gamla saker, hus och återanvändning. Jag har själv restaurerat flera fastigheter i tidstypiskt originalskick och gått flera hantverkskurser, framförallt i dekorationsmåleri. Möbelmåleri och schablonmåleri ligger mig varmt om hjärtat. En stor del av mitt liv ägnas åt byggnadsvård, även om jag arbetar i en annan bransch.

Jag tycker att det är oerhört viktigt med friska kemikaliefria hus byggda av naturmaterial, för i de husen mår även vi människor bra! Tyvärr handlar en stor del av den moderna byggindustrin om produktivitet och ekonomisk vinst istället för kvalitet, genuint hantverk och detaljerad estetik som förr. På Åland finns ett stort behov av att bevara och förvalta vår äldre bebyggelse på rätt sätt, då stor del tyvärr förfaller och rivs i dagsläget.

På senare år har jag fungerat som rådgivare till många bekanta och vänner, både blivande och nuvarande husägare. Jag har gett råd i samband husköp, husvisningar och vid lägenhets- och husrenoveringar och förmedlat flera hantverkskontakter. När det kommer till gamla hus är min filosofi att ” allting går bara man vill”. Alla tidsepoker har sin charm!

Som länsombud vill jag arbeta för att värna om vårt kulturarv och bevara våra äldre hus. Jag vill vara ett komplement till kulturbyråns rådgivning i byggnadsvårdsfrågor, så att kunskapen och intresset för gamla hantverksmetoder, material, traditioner och kulturmiljöer växer hos gemene man. Ta gärna kontakt med mig!


<i class='fa fa-linkedin'></i>
Du måste vara medlem för att se kontaktuppgifterna till Länsombuden.
keyboard_arrow_up