fbpx

Ommålning av avlutade dörrar

Frågeställare: Margareta Leijonhufvud
Hej, i vårt hus finns gamla dörrar som är avlutade och behandlade med olja? Silikonvax? Jag tvättade ett par m miljövänlig målartvätt och målade sen med linoljefärg, men färgen kröp!Innan jag ger mig på resten vill jag gärna veta om jag kan ta bort oljan eller vad det är. Och hur? Eller kan jag lägga på ett spärrskikt? Tacksam för svar!

Svar:
Hej! Svårt problem det där. Om det är silikonsmitta på ytan måste den tvättas med silikontvätt, tex PPG D837, som används inom billackering. Annars om ytan bara fet o blank kan en vanlig mattslipning räcka. Då finns även tvättmedel som tex Woca trärens, som effektivt avlägsnar gamla oljerester. Sen känner du säkert till att fet linoljefärg måste ”jobbas” in med penseln annars kryper dän gärna om underlaget inte är så sugande.Kan underlätta att späda förstastrykningen med terpentin ca: 20%.

keyboard_arrow_up