Näverkärr FULLBOKAT

BOHUSLÄN. OBS! Lägret är nu fullt. Mitt i stenbrottens Bohuslän ligger det hus som är lägerobjektet i år. Huset har stått kallt i många år och syllen är rutten. Kanske hittar lägerdeltagarna några spännande skadedjur i det gamla virket?

För första gången blir det byggnadsvårdsläger på Näverkärr. När lägret är slut har ni förhoppningsvis hunnit måla några fönster och satt in dem i karmarna igen, spikat tillbaka panelen och strukit den en gång.

Lägerledarna är erfarna lägerarrangörer som tidigare bland annat haft läger på Florö. De hälsar att de hoppas på att det som vanligt blir en härlig mix av olika typer av människor, studenter, förstagångs-husägare, pensionärer och allmänt byggnadsvårdsintresserade. Härlig gemenskap, utflykter till stenbrott, paddla kajak. Alla är välkomna, även de med tummen mitt i handen (de kommer upptäcka att de också kan).

På Näverkärr i sommar:

 • fönsterrenovering
 • träarbete på fasad med klädselbrädor
 • byte av syll
 • tillverkning av linoljefärg och falu rödfärg

Organiserade utflykter och aktiviteter:
Vandring med guide i naturreservatet. Utflykt med båt i skärgården bland stenbrott och skärgårdsbebyggelse. Eventuellt besök i Lysekil och Curmanska villan. Paddling, bad och skönt häng i den bohuslänska skärgården.

Det här behöver deltagarna ta med:
Arbetskläder, arbetsskor, kniv, hammare, handskar, regnkläder, varma kläder.

Planerade föreläsningar:

 • Föredrag om linolja och linoljefärg.
 • Föredrag om Isolering och värme i gamla hus.

Mat
Maten lagas av personal, men möjligheter till specialkost är begränsad, hör av dig till lägret i mycket god tid för att kontrollera att köket kan hantera allergier.

Logi
Övernattning ordnas i mangårdsbyggnaden på Näverkärr (enkel standard, delade rum).

Har du frågor kring lägret?
Kontakta:
Ulrika Lindh
0735 54 44 74
ulrika.a.lindh@vgregion.se

Meny

Innan du frågar

Ställ en fråga (gammal)

Anmälan Byggnadsvårdsläger

  OBS! Lägret i Näverkärr är nu fullt.
 • OBS! Lägren kan i de flesta fall tillgodose kost vad gäller allergi eller vegetarisk mat, men inte alltid specifika dieter. Var noga med att ange vad du har för matpreferenser så att lägret kan ta ställning till om det går att ordna.
  Observera att du behöver vara medlem i föreningen för att kunna delta på något av våra läger. Här kan du läsa mer om medlemskapen: https://byggnadsvard.se/medlem/medlemskap
  Här godkänner du att bilder som tas på lägerdeltagarna kan komma att användas av Svenska byggnadsvårdsföreningen i marknadsföringen för byggnadsvårdslägren. Marknadsföringen innefattar bland annat hemsida, sociala medier och tidningen Byggnadskultur. Att godkänna är frivilligt, men vi är tacksamma för alla möjligheter att kunna sprida byggnadsvården i våra kanaler.

LÄGG TILL DITT ARRANGEMANG

april 2020
Inget evenemang hittades!
Visa fler