fbpx

(Genomfört) Näverkärr 3 – 8 juli 2021


Gården Näverkärr ligger nära intill naturreservatet med samma namn

BOHUSLÄN
Näverkärr är beläget på Härnäset i Brastad i Lysekils kommun i hjärtat av Bohuslän och drivs och förvaltas av Västkuststiftelsen. Gårdsmiljön har anor från 1500-talet och den nuvarande gårdsbyggnaden är från 1700-talet. Kring gården finns ängsmarker som omgärdas av stenmurar. Gården har gett namn åt det närbelägna naturreservat. Området består bland annat av en magnifik kustlövskog med trädslag som alm, ask, lind, ek och björk. När lägret är slut har ni förhoppningsvis hunnit måla några fönster och satt in dem i karmarna igen, spikat tillbaka panelen och strukit den en gång.

Lägerledarna är erfarna lägerarrangörer som tidigare bland annat haft läger på Florö. De hälsar att de hoppas på att det som vanligt blir en härlig mix av olika typer av människor, studenter, förstagångs-husägare, pensionärer och allmänt byggnadsvårdsintresserade. Härlig gemenskap, utflykter till stenbrott, paddla kajak. Alla är välkomna, även de med tummen mitt i handen (de kommer upptäcka att de också kan). Under sommarens läger får du både teoretisk och praktisk handledning i följande moment:

  • Lagning av fasadpanel
  • Linoljefärg
  • Skadebesiktning av timmerstomme
  • Fönsterrenovering
  • Lerputsning och tapetsering
Klicka här för lägerbroschyr
Till Västkuststiftelsens hemsida


På Näverkärr i år står bl.a. panelbyte och skadebesiktning av timmerstommen på agendan.


Med beprövad äldre teknik kan panelen återskapas till ursprungsskick

KOMMUNIKATION
Näverkärr ligger ute på Härnäset i Lysekils kommun. Från E6 vid Glaborg, tag väg 162 mot Lysekil, sedan höger vid Brodalen, fortsätt ca. 11 km mot Slävik. För resande till Uddevalla station/centrum kommer en bil att hämta deltagare.

MAT
Matlagning utförs av kockar på plats enligt FHM:s rekommendationer.

LOGI
Övernattning i mangårdsbyggnaden på Näverkärr. Lägret tillhandahåller täcken och kuddar. Sänglinne och handdukar medtages.

UTRUSTNING ATT TA MED
Arbetskläder för utomhusbruk, arbetsskor, kniv, hammare, handskar, hörselskydd, regnkläder, varma kläder, flytväst.

Har du frågor kring lägret?
Kontakta:
Ulrika Lindh
0735 54 44 74
ulrika.a.lindh@vgregion.se

Björn Ohlén
070 872 37 69
bjorn.ohlen@vgregion.se


Ta chansen att prova lerputsning i sommar!

Meny