fbpx

Kulörval sockel

Vilken kulör ska jag välja? ( Gärna ncs-kod )

Svar:

På bilden har verandautbyggnaden en ljus sockelfärg som visserligen tydligt visar att det är en ny årsring på huset men samtidigt förtar den huvudbyggnadens gedigna tyngd med naturstensgrunden. Även fogarna mellan naturstenarna är lite väl ljusa. Eftersom verandan och trappan tydligt är en adderad byggnadsdel kan det vara svårt att anpassa den till huset, det blir lite tycke och smak. Men en kompromiss kan vara att välja ofärgad puts, även till naturstensfogarna så att helhetsintrycket håller ihop. Det borde ge en en mjuk övergång till det nya. Det är svårt att ange en NCS-kod till en skiftande yta men svartheten kan ligga mellan 1500 och 2000 med en svag gul ton, kanske 1502-Y eller 2002-Y? Om ni målar istället för att putsa bör ni tänka på att en målad yta ger ett plattare och stummare intryck.

Meny

Innan du frågar

Ställ en fråga (gammal)

Anmälan Byggnadsvårdsläger

    OBS! Lägret i Näverkärr är nu fullt.
  • OBS! Lägren kan i de flesta fall tillgodose kost vad gäller allergi eller vegetarisk mat, men inte alltid specifika dieter. Var noga med att ange vad du har för matpreferenser så att lägret kan ta ställning till om det går att ordna.
    Observera att du behöver vara medlem i föreningen för att kunna delta på något av våra läger. Här kan du läsa mer om medlemskapen: https://byggnadsvard.se/medlem/medlemskap
    Här godkänner du att bilder som tas på lägerdeltagarna kan komma att användas av Svenska byggnadsvårdsföreningen i marknadsföringen för byggnadsvårdslägren. Marknadsföringen innefattar bland annat hemsida, sociala medier och tidningen Byggnadskultur. Att godkänna är frivilligt, men vi är tacksamma för alla möjligheter att kunna sprida byggnadsvården i våra kanaler.

LÄGG TILL DITT ARRANGEMANG

maj 2020
juni 2020
Inget evenemang hittades!
Visa fler