Kittälskande småfåglar

Frågeställare: Uppgiven fågelvän.
Jag har ett par fönster som nyligen har kittats med linoljekitt. Tydligen så tycker småfåglar väldigt mycket om kitt, för de har avlägsnat det mesta av kittet. Hur skyddar jag mina fönster från dessa marödörer?

Svar:
Fönsterkitt är uppskattat av småfåglar och om de en gång har lärt sig att äta kitt så är det svårt att få dem att sluta. Men man kan göra det mindre aptitligt för dem: Blanda i peppar i kittet eller “krydda” med peppar på den nykittade ytan. Torrt kitt kan gnidas med vitlök. I vissa fall fungerar det att påföra torrpigment i den kulör man skall måla bågen med. (Det gör också att färgen täcker bättre vid målning när kittet är torrt.)

Det är också bra att locka bort fåglarna från fönstret med några färska talgbollar och fågelmat i närliggande träd.

Meny

Innan du frågar

Ställ en fråga (gammal)

Anmälan Byggnadsvårdsläger

  • OBS! Lägren kan i de flesta fall tillgodose kost vad gäller allergi eller vegetarisk mat, dock ej specifika dieter).
    Observera att lägret blir billigare med ett medlemskap (dock ej för trädgårdslägret som redan är nedsatt i pris).
    Här godkänner du att bilder som tas på lägerdeltagarna kan komma att användas av Svenska byggnadsvårdsföreningen i marknadsföringen för byggnadsvårdslägren. Marknadsföringen innefattar bland annat hemsida, sociala medier och tidningen Byggnadskultur. Att godkänna är frivilligt, men vi är tacksamma för alla möjligheter att kunna sprida byggnadsvården i våra kanaler.

LÄGG TILL DITT ARRANGEMANG

april 2020
maj 2020
juni 2020
Inget evenemang hittades!