Grävlingar i grunden

Frågeställare: Milla
Jag undrar om det är möjligt och kulturhistoriskt okej, att göra hål i en naturstensgrund för att kunna fästa hönsnät däri? (Att gräva ner hönsnät runt mitt hus, tycks vara enda lösningen att hindra grävlingarnas ständiga inbrott. Och då behöver jag fästa överkanten av nätet i något. Huset är byggt av stortegel, alltså finns ingen panel att tillgå.)
Någon som kan råda mig?

Svar:
Jag tycker du skall ta kontakt med en skadedjursbekämpare innan du gör ett stort jobb med att fästa och gräva ned nät. Erfarenheten av grävlingar är att de är svåra att bli av med, gångarna kan mynna ut mitt under huset och vara både djupa och långa. Dessutom ger de sig inte i första taget utan hittar nya vägar.
Om du ändå kommer fram till att du måste göra infästningar är det enklast att borra i fogarna.