fbpx

Linda Svenson

Byggnadsvårdare

Jag bor i en vacker 30-tals lägenhet i Göteborg men tillbringar mycket tid på vårt lilla hemman utanför Jönköping som vi köpte 2014 (målet är att flytta dit). På gården praktiserar jag allt jag lärt mig på de byggnadsvårdskurser jag gått i föreningens och andras regi. Jag lär mig nytt hela tiden och läser på. Pratar med kunniga på olika områden, går på seminarier och konvent och har med åren lärt mig en hel del, men också insett att ju mer jag lär mig desto mer finns det att lära. Jag har genom mitt medlemskap och min tid som länsombud skaffat mig ett brett kontaktnät och kan en del om mycket.


Det vi har mer eller mindre erfarenhet av på gården (och/eller genom kurser) är fönsterrenovering, målning (slamfärg, linolja, äggoljetempera), murning, lerklining, våtutrymmen i lera, isolering (hampa, skumglas, lin, cellulosa), lägga in golv, nytillverkning av fönster, renovering av jordkällare, omläggning av tak, grundläggning med naturstensgrund, grävning av avlopp, utbyggnad i form av glasveranda (med badrum och köksutbyggnad), uppsättning av flyttat hus, renovering av vedspis osv. Vi jobbar själva, med hjälp av svärfar och med hjälp av hantverkare. Stora jobb har vi anlitat pålitliga byggnadsvårdshantverkare till och då hjälpt till under vissa moment.


Jag är inte utbildad hantverkare, men byggnadsvård och hantverket i gamla hus är ett stort intresse.


Jag tar gärna emot önskemål på länsombudsarrangemang i Göteborg och hela Västra Götalands län. Vill du gå på ett intressant studiebesök? Vill du lyssna på föredrag om något ämne som intresserar dig? Vill du gå en mini-kurs? Har du något du vill visa upp som skulle vara intressant för andra medlemmar? Kontakta mig!


<i class='fa fa-linkedin'></i>
Du måste vara medlem för att se kontaktuppgifterna till Länsombuden.
keyboard_arrow_up