fbpx

Vollsjö gamla brandstation (slangtornet)

Län:Skåne
Ort: Sjöbo

 

Vollsjö brandstation uppfördes 1924 och har byggts om och till flera gånger. Ägaren Sjöbohem har nu för tredje gången sedan 2010 framfört önskemål om att få riva stationens slangtorn. De tidigare gångerna har man fått avslag med motivationen att stationen som helhet ses som en del av ortens unika kulturarv. Denna gång hävdar Sjöbohem att kommunen ska betala om de kräver att tornet ska bevaras.

Brandstationen i Vollsjö finns med i kommunens egen inventering, “Bevarandevärda kulturmiljöer”. Tornet i Vollsjö är nu Sjöbos sista då det centralt i Sjöbo belägna tornet revs efter en brand 2002.

Externa länkar

Slangtornet för värdefullt för att rivas | Ystads Allehanda 16 maj 2016
Slangtorn hotas av rivning | Ystads Allehanda 19 feb 2016
Bygger inte ny brandstation | Ystads Allehanda 16 juni 2004
Fastighetsbolag vill riva hus som anses unikt

Meny

Innan du frågar

Ställ en fråga (gammal)

Anmälan Byggnadsvårdsläger

    OBS! Lägret i Näverkärr är nu fullt.
  • OBS! Lägren kan i de flesta fall tillgodose kost vad gäller allergi eller vegetarisk mat, men inte alltid specifika dieter. Var noga med att ange vad du har för matpreferenser så att lägret kan ta ställning till om det går att ordna.
    Observera att du behöver vara medlem i föreningen för att kunna delta på något av våra läger. Här kan du läsa mer om medlemskapen: https://byggnadsvard.se/medlem/medlemskap
    Här godkänner du att bilder som tas på lägerdeltagarna kan komma att användas av Svenska byggnadsvårdsföreningen i marknadsföringen för byggnadsvårdslägren. Marknadsföringen innefattar bland annat hemsida, sociala medier och tidningen Byggnadskultur. Att godkänna är frivilligt, men vi är tacksamma för alla möjligheter att kunna sprida byggnadsvården i våra kanaler.

LÄGG TILL DITT ARRANGEMANG

maj 2020
juni 2020
Inget evenemang hittades!
Visa fler