UT-huset, Australien 3

Län: Västra Götaland
Ort: Ulricehamn

Byggnaden uppfördes 1907-1908 för Ulricehamns tidning, som hade sin verksamhet i huset fram till 2008. Idag står byggnaden tom. Fastighetsägaren vill riva eller möjligen riva och återuppbygga fasaden. Fastighetsägaren ska bekosta en ny detaljplan, men planprocessen har kommit av sig på grund av att inte rivningslov ges. Nu förfaller byggnaden istället, med krossade fönster osv. Fastigheten ligger inom riksintresse i Ulricehamns centrum.

Planbeskrivning: https://www.ulricehamn.se/innehall/2015/01/Australien-3-m-fl-planbeskrivning-Samrådsförslag.pdf

Meny

Innan du frågar

Ställ en fråga (gammal)

Anmälan Byggnadsvårdsläger

    OBS! Lägret i Näverkärr är nu fullt.
  • OBS! Lägren kan i de flesta fall tillgodose kost vad gäller allergi eller vegetarisk mat, men inte alltid specifika dieter. Var noga med att ange vad du har för matpreferenser så att lägret kan ta ställning till om det går att ordna.
    Observera att du behöver vara medlem i föreningen för att kunna delta på något av våra läger. Här kan du läsa mer om medlemskapen: https://byggnadsvard.se/medlem/medlemskap
    Här godkänner du att bilder som tas på lägerdeltagarna kan komma att användas av Svenska byggnadsvårdsföreningen i marknadsföringen för byggnadsvårdslägren. Marknadsföringen innefattar bland annat hemsida, sociala medier och tidningen Byggnadskultur. Att godkänna är frivilligt, men vi är tacksamma för alla möjligheter att kunna sprida byggnadsvården i våra kanaler.

LÄGG TILL DITT ARRANGEMANG

april 2020
Inget evenemang hittades!
Visa fler