fbpx
Ändra ditt omslagsfoto
MichaelKruse
Ändra ditt omslagsfoto

Jag heter Michael Kruse och bor i Enköping på gränsen till Västmanland, där jag också arbetar, på Vallby Friluftsmuseum i Västerås som museitekniker med ansvar för byggnadsvården på museet i form av dokumentation till vårdplaner och framtida presentation av våra byggnader på Digitalt museum. Jag jobbar också pedagogiskt med dels att anordna kurser för allmänheten i hantverk knutna till byggnads- och landskapsvård, dels med bokade grupper av främst skol- och förskolebarn.

Jag har alltid haft ett stort intresse för historia och bevarandet av kulturarvet, och bor också i ett för de flesta mycket enkelt torp där isoleringen består av enbart lerklining, dock nygjord och betydligt tjockare än den ursprungliga. Inget material har tillkommit, som inte fanns tillhands när torpet var nytt för 120 år sedan, förutom vatten- och elinstallationerna. Som tur är försöker jag inte vara så principfast mot andra än mig själv.

Jag har gått kursen Byggnads- och industriminnesvård i Västerås. Jag vill att många fler studiebesök och föreläsningar/kurser ska kunna hållas här i Västmanland och då jag är engagerad i Nätverket för Byggnadsvård i Västmanland och jobbar på ett friluftsmuseum ser jag naturliga samarbetspartners i dessa.

Status för denna avändare är Godkänd
Västmanland

Denna användare har inte lagt till några uppgifter till sin profil ännu.

Enköping

Meny

Innan du frågar

Ställ en fråga (gammal)

Anmälan Byggnadsvårdsläger

    OBS! Lägret i Näverkärr är nu fullt.
  • OBS! Lägren kan i de flesta fall tillgodose kost vad gäller allergi eller vegetarisk mat, men inte alltid specifika dieter. Var noga med att ange vad du har för matpreferenser så att lägret kan ta ställning till om det går att ordna.
    Observera att du behöver vara medlem i föreningen för att kunna delta på något av våra läger. Här kan du läsa mer om medlemskapen: https://byggnadsvard.se/medlem/medlemskap
    Här godkänner du att bilder som tas på lägerdeltagarna kan komma att användas av Svenska byggnadsvårdsföreningen i marknadsföringen för byggnadsvårdslägren. Marknadsföringen innefattar bland annat hemsida, sociala medier och tidningen Byggnadskultur. Att godkänna är frivilligt, men vi är tacksamma för alla möjligheter att kunna sprida byggnadsvården i våra kanaler.

LÄGG TILL DITT ARRANGEMANG

maj 2020
juni 2020
Inget evenemang hittades!
Visa fler