fbpx
Ändra ditt omslagsfoto
Lars Sundin
Ändra ditt omslagsfoto

Journalist – Jag heter Lars Sundin, bor strax utanför Hudiksvall och jobbar som journalist. Mitt intresse för byggnadsvård började 1988, när jag blev ägare till en gammal släktgård. I ett av bostadshusen hade ingen bott sedan 1880, den ”renoveringen” blev starten på intresset.

Jag fick då ibland höra påståendet ”jaså, du renoverar i gammal stil”. Men det var ju det jag INTE gjorde, allt gammalt var ju kvar. De jag pratade med förstod nog inte vad jag menade. Min första aha-upplevelse. Sedan dess har jag fortsatt att återställa det andra bostadshuset från en1970-tals renovering. När jag bytte den gamla uttorkade fasadpanelen i söder så fick jag höra att jag inte skulle glömma luftspalten. Den gamla panelen hade suttit i 120år utan luftspalt, varför skulle jag ha en sådan nu? Min andra aha-upplevelse. Inte förändra en bevisligen bra konstruktion, både utom- och inomhus.

För mig är just detta ett sätt att förklara grunden för bra byggnadsvård. Jag hoppas att mina erfarenheter kan vara till nytta för andra som vill göra samma resa.

Status för denna avändare är Godkänd
Gävleborg

Denna användare har inte lagt till några uppgifter till sin profil ännu.

Hudiksvall

Meny

Innan du frågar

Ställ en fråga (gammal)

Anmälan Byggnadsvårdsläger

    OBS! Lägret i Näverkärr är nu fullt.
  • OBS! Lägren kan i de flesta fall tillgodose kost vad gäller allergi eller vegetarisk mat, men inte alltid specifika dieter. Var noga med att ange vad du har för matpreferenser så att lägret kan ta ställning till om det går att ordna.
    Observera att du behöver vara medlem i föreningen för att kunna delta på något av våra läger. Här kan du läsa mer om medlemskapen: https://byggnadsvard.se/medlem/medlemskap
    Här godkänner du att bilder som tas på lägerdeltagarna kan komma att användas av Svenska byggnadsvårdsföreningen i marknadsföringen för byggnadsvårdslägren. Marknadsföringen innefattar bland annat hemsida, sociala medier och tidningen Byggnadskultur. Att godkänna är frivilligt, men vi är tacksamma för alla möjligheter att kunna sprida byggnadsvården i våra kanaler.

LÄGG TILL DITT ARRANGEMANG

maj 2020
juni 2020
Inget evenemang hittades!
Visa fler