fbpx
Ändra ditt omslagsfoto
JohannesPennstrom
Ändra ditt omslagsfoto

Jag har studerat timring vid Hantverksakademin och startade 2008 mitt företag Roslagen Timmerhus AB. Då trodde jag mest att jag skulle få bygga nya timmerhus, det hade jag gjort som lärling. De flesta av de som kontaktade mig var dock redan ägare av timmerhus och behövde hjälp med en rutten syllstock eller dylikt. Det föga glamorösa arbetet med att såga motorsåg i stockar som mest består av det insekter lämnar efter sig när de ätit färdigt vägdes upp av tacksamheten från de kunder som fått sina hus räddade. Efter ett tag upptäckte jag att jag hade blivit byggnadsvårdare.

Ända sedan lärlingstiden har jag varit intresserad av miljöaspekterna av att bygga med trä. Som timmerman kan man bli bedrövad av nya byggreglers miljökrav som i princip diskvalificerar timmerhus som permanentbostad. Men jag blir inspirerad istället. Hur kan vi försvara fortsatt timmerhusbyggande för dem som utformar reglerna? Vilka tekniska lösningar bör vi använda? Hur kan vi energieffektivisera gamla hus på ett värdigt sätt?

Status för denna avändare är Godkänd

Denna användare har inte lagt till några uppgifter till sin profil ännu.

Solna

Meny

Innan du frågar

Ställ en fråga (gammal)

Anmälan Byggnadsvårdsläger

    OBS! Lägret i Näverkärr är nu fullt.
  • OBS! Lägren kan i de flesta fall tillgodose kost vad gäller allergi eller vegetarisk mat, men inte alltid specifika dieter. Var noga med att ange vad du har för matpreferenser så att lägret kan ta ställning till om det går att ordna.
    Observera att du behöver vara medlem i föreningen för att kunna delta på något av våra läger. Här kan du läsa mer om medlemskapen: https://byggnadsvard.se/medlem/medlemskap
    Här godkänner du att bilder som tas på lägerdeltagarna kan komma att användas av Svenska byggnadsvårdsföreningen i marknadsföringen för byggnadsvårdslägren. Marknadsföringen innefattar bland annat hemsida, sociala medier och tidningen Byggnadskultur. Att godkänna är frivilligt, men vi är tacksamma för alla möjligheter att kunna sprida byggnadsvården i våra kanaler.

LÄGG TILL DITT ARRANGEMANG

maj 2020
juni 2020
Inget evenemang hittades!
Visa fler