fbpx
Ändra ditt omslagsfoto
Erica Duvensjo
Ändra ditt omslagsfoto

Jag har alltid varit intresserad av historia, byggnader och äldre ting. Det naturliga var att utbilda mig inom området och valet föll på Byggnadsantikvarie. Jag har sedan 2010 arbetat vid museet i Skellefteå och Piteå samt som kulturmiljörådgivare vid Länsstyrelsen i Norrbotten. Sedan sommaren 2016 är jag anställd som byggnadsantikvarie på Norrbottens museum där jag utför inventeringar, antikvarisk kontroll, dokumentation och rådgivning.

Jag drev under åren 2010-2017 en byggnadsvårdsbutik hemma på gården i Pite-Långnäs och där breddades också mitt intresse för historiska byggnadsmaterial och färgsystem. Lumppapp, linisolering, slamfärg och linoljefärg är därför en självklar del i renoveringen av vår gamla norrbottensgård.

Med utbildning och egna erfarenheter i bagaget är min ambition som länsombud är att uppmärksamma byggnadsvårdens alla värden, allt från historiska byggnadsmaterial och teknikerna till naturliga färgsystem. Genom beprövade material och tekniker kan gårdagens byggnader bevaras för framtidens generationer.

Status för denna avändare är Godkänd
Norrbotten

Denna användare har inte lagt till några uppgifter till sin profil ännu.

Piteå

Meny

Innan du frågar

Ställ en fråga (gammal)

Anmälan Byggnadsvårdsläger

    OBS! Lägret i Näverkärr är nu fullt.
  • OBS! Lägren kan i de flesta fall tillgodose kost vad gäller allergi eller vegetarisk mat, men inte alltid specifika dieter. Var noga med att ange vad du har för matpreferenser så att lägret kan ta ställning till om det går att ordna.
    Observera att du behöver vara medlem i föreningen för att kunna delta på något av våra läger. Här kan du läsa mer om medlemskapen: https://byggnadsvard.se/medlem/medlemskap
    Här godkänner du att bilder som tas på lägerdeltagarna kan komma att användas av Svenska byggnadsvårdsföreningen i marknadsföringen för byggnadsvårdslägren. Marknadsföringen innefattar bland annat hemsida, sociala medier och tidningen Byggnadskultur. Att godkänna är frivilligt, men vi är tacksamma för alla möjligheter att kunna sprida byggnadsvården i våra kanaler.

LÄGG TILL DITT ARRANGEMANG

maj 2020
juni 2020
Inget evenemang hittades!
Visa fler