fbpx
Ändra ditt omslagsfoto
Dagmar Nordberg
Ändra ditt omslagsfoto

Jag är inredningsarkitekt SIR / MSA och samhällsvetare och har arbetat med byggnadsvård i privat och offentlig miljö i flera decennier. Jag har även arbetat med utställningar på olika museer i Sverige och utomlands. Mitt fokus är att länka samman historia, berättelsen som finns i ett hus - i ett stycke tapet, i ett fönster av skadat men värdefullt kärnvirke - med vår nutida syn på boendet. Det finns många äldre hus runt omkring oss - stora och mindre stora, kända och okända - som vart och ett på sitt sätt är en del av vår kulturskatt. Och det finns många duktiga kulturhantverkare som kan hantera äldre hus!

Det gläder mig att genom Svenska byggnadsvårdsföreningen sprida kunskap kring byggnadsvårdsfrågor till intresserade husägare. Den byggda livsmiljön som omger oss är viktig, den bidrar dagligen till vår livskvalitet. Att renovera genomtänkt, att hantera och integrera nutidens behov i en äldre byggnad genom kunnig och ansvarsfull planering, det är i grunden att bygga en bro. Det vi bevarar inför framtiden länkar oss samman över tid och rum. Att ’se om sitt hus’ på ett varsamt sätt är ett arbete som även ger våra känslorötter en bra grund att vila på i stormiga lägen.

Status för denna avändare är Godkänd
Blekinge

Denna användare har inte lagt till några uppgifter till sin profil ännu.

Meny

Innan du frågar

Ställ en fråga (gammal)

Anmälan Byggnadsvårdsläger

    OBS! Lägret i Näverkärr är nu fullt.
  • OBS! Lägren kan i de flesta fall tillgodose kost vad gäller allergi eller vegetarisk mat, men inte alltid specifika dieter. Var noga med att ange vad du har för matpreferenser så att lägret kan ta ställning till om det går att ordna.
    Observera att du behöver vara medlem i föreningen för att kunna delta på något av våra läger. Här kan du läsa mer om medlemskapen: https://byggnadsvard.se/medlem/medlemskap
    Här godkänner du att bilder som tas på lägerdeltagarna kan komma att användas av Svenska byggnadsvårdsföreningen i marknadsföringen för byggnadsvårdslägren. Marknadsföringen innefattar bland annat hemsida, sociala medier och tidningen Byggnadskultur. Att godkänna är frivilligt, men vi är tacksamma för alla möjligheter att kunna sprida byggnadsvården i våra kanaler.

LÄGG TILL DITT ARRANGEMANG

maj 2020
juni 2020
Inget evenemang hittades!
Visa fler