Ändra ditt omslagsfoto
Arianna Benigno
Ändra ditt omslagsfoto

Mitt intresse för byggnadsvård väcktes i och med jag och min man köpte en vacker jugendvilla från 1906 som har många fina detaljer bevarade. Det har varit mycket givande och roligt att lära om hur man tar hand om ett gammalt hus med traditionella metoder.

Intresset har blivit så stort att jag har börjat bedriva forskning på de äldre Åkarp-husens historia, med fokus inte bara på själva husen utan även på dess ägare. Dessa gamla villor har förändrats under årens lopp och det är inte alltid renoveringarna har varit till husens fördel. Helt nyligen har jag börjat hjälpa andra att hitta information om deras hus, t ex hur det såg ut från början, som kan användas som riktlinjer under renoveringsarbeten.

Jag tycker att det är oerhört viktigt att ta hand om kulturella och historiska miljöer, även om man så klart måste balansera detta mot att samhället befinner sig i ständig utveckling. Det måste dock vara möjligt att bevara utan att riva eller förstöra, anser jag.

Status för denna avändare är Godkänd
Skåne

Denna användare har inte lagt till några uppgifter till sin profil ännu.

Åkarp

Meny

Innan du frågar

Ställ en fråga (gammal)

Anmälan Byggnadsvårdsläger

  • OBS! Lägren kan i de flesta fall tillgodose kost vad gäller allergi eller vegetarisk mat, dock ej specifika dieter).
    Observera att lägret blir billigare med ett medlemskap (dock ej för trädgårdslägret som redan är nedsatt i pris).
    Här godkänner du att bilder som tas på lägerdeltagarna kan komma att användas av Svenska byggnadsvårdsföreningen i marknadsföringen för byggnadsvårdslägren. Marknadsföringen innefattar bland annat hemsida, sociala medier och tidningen Byggnadskultur. Att godkänna är frivilligt, men vi är tacksamma för alla möjligheter att kunna sprida byggnadsvården i våra kanaler.

LÄGG TILL DITT ARRANGEMANG

mars 2020
Inget evenemang hittades!