Telinska magasinet

Län:Skåne
Ort: Trelleborg
Datum: 05-09-2012

Uppdatering jan 2016: Planerna på höghus är nu historia och istället planerar fastighetsägaren Tommy Qvarfort att skapa en saluhall av Telinska Magasinet. Så ska en slipsten dras. Vi önskar stort lycka till med det spännande projektet. /PS
Telinska magasinet riskerar att rivas i och med planerna på två nya höghus i kvarteret Herkules. Huset är ett av Trelleborgs äldsta, byggt i mitten av 1800-talet. Föreningen Gamla Trelleborg har i en skrivelse till kommunen ställt sig starkt kritiska till förslaget. Byggnaden är försedd med kulturhistoriskt skydd i gällande detaljplan. Läs mer i länken nedan.

Uppdateringar
15-01-2014
I et nytt förslag bevaras Telinska magasinet och byggs om till saluhall och en biograf byggs i markplan i ett av de nybyggda husen. Någon ny detaljplan eller faktiska beslut är dock inte tagna.

Externa länkar
Kulturbyggnad riskerar rivning
Telinska magasinet kan bli en saluhall | Trelleborgs Allehanda 2 december 2015

Meny

Innan du frågar

Ställ en fråga (gammal)

Anmälan Byggnadsvårdsläger

    OBS! Lägret i Näverkärr är nu fullt.
  • OBS! Lägren kan i de flesta fall tillgodose kost vad gäller allergi eller vegetarisk mat, men inte alltid specifika dieter. Var noga med att ange vad du har för matpreferenser så att lägret kan ta ställning till om det går att ordna.
    Observera att du behöver vara medlem i föreningen för att kunna delta på något av våra läger. Här kan du läsa mer om medlemskapen: https://byggnadsvard.se/medlem/medlemskap
    Här godkänner du att bilder som tas på lägerdeltagarna kan komma att användas av Svenska byggnadsvårdsföreningen i marknadsföringen för byggnadsvårdslägren. Marknadsföringen innefattar bland annat hemsida, sociala medier och tidningen Byggnadskultur. Att godkänna är frivilligt, men vi är tacksamma för alla möjligheter att kunna sprida byggnadsvården i våra kanaler.

LÄGG TILL DITT ARRANGEMANG

april 2020
Inget evenemang hittades!
Visa fler