Stinshuset i Åkarp

Län: Skåne
Ort: Åkarp
Datum: 27-04-2015

 

Rivningshotat. Stinshuset från 1919 och Dammen i Åkarp. Fyrspårutbyggandet för Södra Stambanan kommer att gå genom Åkarp. Planen är nu ute för gransking och där ingår att riva Stinshuset från 1919 och att minska Åkarpsdammen i storlek. Stinshuset och Åkarpsdammen finns med i Bevarandeplanen från år 2000. Stinshuset anges i Burlöv kommuns detaljplan som q-märkt och dammen anses har högt historisk värde.

Uppdateringar
Byggnaden revs i april 2018.

Externa länkar
Facebooksidan Rädda Stinshuset i Åkarp
Trafikverket om fyrspårsutbyggnaden
Planprogram för Södra stambanan genom Burlövs kommun
Hon vill rädda stinsens hus i Åkarp undan spåren | Sydsvenskan 20 maj 2015
Skriv under Rädda stinshuset i Åkarp
Hon vill rädda stinsens hus i Åkarp från rivning | Skånska Dagbladet 13 juli 2015
“Bevara Stinshuset” | Burlövs Nyheter 11 sept 2015

Meny

Innan du frågar

Ställ en fråga (gammal)

Anmälan Byggnadsvårdsläger

    OBS! Lägret i Näverkärr är nu fullt.
  • OBS! Lägren kan i de flesta fall tillgodose kost vad gäller allergi eller vegetarisk mat, men inte alltid specifika dieter. Var noga med att ange vad du har för matpreferenser så att lägret kan ta ställning till om det går att ordna.
    Observera att du behöver vara medlem i föreningen för att kunna delta på något av våra läger. Här kan du läsa mer om medlemskapen: https://byggnadsvard.se/medlem/medlemskap
    Här godkänner du att bilder som tas på lägerdeltagarna kan komma att användas av Svenska byggnadsvårdsföreningen i marknadsföringen för byggnadsvårdslägren. Marknadsföringen innefattar bland annat hemsida, sociala medier och tidningen Byggnadskultur. Att godkänna är frivilligt, men vi är tacksamma för alla möjligheter att kunna sprida byggnadsvården i våra kanaler.

LÄGG TILL DITT ARRANGEMANG

april 2020
Inget evenemang hittades!
Visa fler