Stegljudsdämpning i mellanbjälklag

Frågeställare: Samuel
Hej, Vi renoverar ovanvåningen i vårt sekelskiftshus. I princip all isolering i huset är digfusionsöppen, hampa i golv nedervåning och cellulosa i golv och tak på ovan våningen. Vi har lagt golvspånskivor på ovanvåningen och tänkte lägga en ordentlig stegljudsdämpning och sen tarkettgolv ovanpå detta. De stegljudsdämpande plattorna jag hittar är diffusionstäta. Fungerar det eller riskerar man att fukten stannar i isoleringen mellan våningsplanen?

Svar:
Det har mindre betydelse om klimatet ovanför och under bjälklager är likadant vilket det oftast är i bostadshus. Annars kan man passa på att lägga tung fyllning i bjälklaget, förr använde man ofta en blandning av slagg, spån, sand och annat som fanns att tillgå.

Meny

Innan du frågar

Ställ en fråga (gammal)

Anmälan Byggnadsvårdsläger

    OBS! Lägret i Näverkärr är nu fullt.
  • OBS! Lägren kan i de flesta fall tillgodose kost vad gäller allergi eller vegetarisk mat, men inte alltid specifika dieter. Var noga med att ange vad du har för matpreferenser så att lägret kan ta ställning till om det går att ordna.
    Observera att du behöver vara medlem i föreningen för att kunna delta på något av våra läger. Här kan du läsa mer om medlemskapen: https://byggnadsvard.se/medlem/medlemskap
    Här godkänner du att bilder som tas på lägerdeltagarna kan komma att användas av Svenska byggnadsvårdsföreningen i marknadsföringen för byggnadsvårdslägren. Marknadsföringen innefattar bland annat hemsida, sociala medier och tidningen Byggnadskultur. Att godkänna är frivilligt, men vi är tacksamma för alla möjligheter att kunna sprida byggnadsvården i våra kanaler.

LÄGG TILL DITT ARRANGEMANG

april 2020
Inget evenemang hittades!
Visa fler