Statts annex m fl, Hudiksvall

Län:Gävleborg
Ort: Hudiksvall
Datum: 07-12-2016

Den planerade framdragningen av ett dubbelspår genom Hudiksvall hotar en rad kulturhistoriskt intressanta byggnader, som t ex Stadshotellets annex och gamla Folkets Hus. Vi har därför idag den 7 dec 2016 valt att placera dem på Svenska Byggnadsvårdsföreningens Gula lista över hotade kulturmiljöer. / PS

Uppdateringar

07-02-2019
Frågan om dubbelspår kan beröra en lång rad byggnader i Hudiksvalls centrum. Museet hade ärendet på remiss, 2017, och efter det valde Trafikverket att göra ett omtag. Frågan är fortfarande inte avgjord.

Externa länkar

Fler byggnader måste rivas när Hudiksvall väljer dubbelspår genom stan | Hela Hälsningland 1 juli 2016
Dubbelspår genom Hudiksvall kan innebära rivning av kulturhuset | Hela Hälsningland 5 november 2015

Meny

Innan du frågar

Ställ en fråga (gammal)

Anmälan Byggnadsvårdsläger

    OBS! Lägret i Näverkärr är nu fullt.
  • OBS! Lägren kan i de flesta fall tillgodose kost vad gäller allergi eller vegetarisk mat, men inte alltid specifika dieter. Var noga med att ange vad du har för matpreferenser så att lägret kan ta ställning till om det går att ordna.
    Observera att du behöver vara medlem i föreningen för att kunna delta på något av våra läger. Här kan du läsa mer om medlemskapen: https://byggnadsvard.se/medlem/medlemskap
    Här godkänner du att bilder som tas på lägerdeltagarna kan komma att användas av Svenska byggnadsvårdsföreningen i marknadsföringen för byggnadsvårdslägren. Marknadsföringen innefattar bland annat hemsida, sociala medier och tidningen Byggnadskultur. Att godkänna är frivilligt, men vi är tacksamma för alla möjligheter att kunna sprida byggnadsvården i våra kanaler.

LÄGG TILL DITT ARRANGEMANG

april 2020
Inget evenemang hittades!
Visa fler