Snavlunda folkhögskola

Län: Örebro
Ort: Askersund
Datum: 28-01-2009

Man planerar att riva Snavlunda Folkskola från 1926 för att ersättas den med mer praktiska skolbaracker. Det tycks vara så att skolan står med i en byggnadsinventering från 1985 där den anses ha kulturhistoriskt värde. Det verkar också som om den skulle varit skyddad i öp, något som tydligen inte har någon verkan. Håkan Bagger jobbar på att påverka politikerna i Askersunds kommun för att ändra placeringen av den nya byggnaden och därmed rädda den gamla skolan

Uppdateringar
14-01-2014
Byggnaden är nu riven. En banderoll med texten ”Skäms politiker!” och flagga på halv stång hade satts upp när grävskoporna skulle påbörja sitt rivningsarbete.

Meny

Innan du frågar

Ställ en fråga (gammal)

Anmälan Byggnadsvårdsläger

    OBS! Lägret i Näverkärr är nu fullt.
  • OBS! Lägren kan i de flesta fall tillgodose kost vad gäller allergi eller vegetarisk mat, men inte alltid specifika dieter. Var noga med att ange vad du har för matpreferenser så att lägret kan ta ställning till om det går att ordna.
    Observera att du behöver vara medlem i föreningen för att kunna delta på något av våra läger. Här kan du läsa mer om medlemskapen: https://byggnadsvard.se/medlem/medlemskap
    Här godkänner du att bilder som tas på lägerdeltagarna kan komma att användas av Svenska byggnadsvårdsföreningen i marknadsföringen för byggnadsvårdslägren. Marknadsföringen innefattar bland annat hemsida, sociala medier och tidningen Byggnadskultur. Att godkänna är frivilligt, men vi är tacksamma för alla möjligheter att kunna sprida byggnadsvården i våra kanaler.

LÄGG TILL DITT ARRANGEMANG

april 2020
Inget evenemang hittades!
Visa fler