fbpx

Skriv på för att stoppa rivningarna!

Upprop kulturarv

 

Svenska byggnadsvårdsföreningen arrangerar “Upprop kulturarv” tillsammans med ett tiotal andra organisationer. Vi anser att plan- och byggprocesser behöver ändras. Syftet är att ändra synsättet på kulturarvet. Det är en ändlig resurs!

Kulturhistoriskt värdefulla byggnader och miljöer måste tas tillvara, användas och utvecklas enligt de miljömål och den lagstiftning som faktiskt redan finns. Vi behöver även skydda våra parker och den grönska vi har idag. För trots de miljömål och den starka lagstiftning som finns till skydd för kulturarvet är skyddet i praktiken svagt.

– Det är skarpt läge nu, säger Svenska byggnadsvårdsföreningens verksamhetsledare Stephan Fickler. Rivna och förvanskade byggnader eller miljöer är precis som utrotningshotade arter. När de väl försvunnit får vi aldrig tillbaka dem – och just nu pågår en rovdrift på kulturarvet. Skriv på för att stoppa de onödiga rivningarna!

 

Här skriver du på uppropet
Här hittar du mer information om Upprop kulturarv

 

 

Meny

Innan du frågar

Ställ en fråga (gammal)

Anmälan Byggnadsvårdsläger

    OBS! Lägret i Näverkärr är nu fullt.
  • OBS! Lägren kan i de flesta fall tillgodose kost vad gäller allergi eller vegetarisk mat, men inte alltid specifika dieter. Var noga med att ange vad du har för matpreferenser så att lägret kan ta ställning till om det går att ordna.
    Observera att du behöver vara medlem i föreningen för att kunna delta på något av våra läger. Här kan du läsa mer om medlemskapen: https://byggnadsvard.se/medlem/medlemskap
    Här godkänner du att bilder som tas på lägerdeltagarna kan komma att användas av Svenska byggnadsvårdsföreningen i marknadsföringen för byggnadsvårdslägren. Marknadsföringen innefattar bland annat hemsida, sociala medier och tidningen Byggnadskultur. Att godkänna är frivilligt, men vi är tacksamma för alla möjligheter att kunna sprida byggnadsvården i våra kanaler.

LÄGG TILL DITT ARRANGEMANG

maj 2020
juni 2020
Inget evenemang hittades!
Visa fler