Län: Skåne
Ort: Lund
Datum: 26-05-2010

Förvanskning. Saluhallen i Lund, uppförd 1909, står inför en ovarsam om- och tillbyggnad. Förslaget innebär bl a att den gamla fiskhallen och gårdshuset rivs, att gårdsfasader och gavlar byggs in och att rumsindelningen i den stora hallen ändras. En dåligt anpassad tillbyggnad görs också. Lunds stadsarkitekt ville ge bygglov medan stadsantikvarien önskade betydliga förbättringar av förslaget. Det ville byggnadsnämnden också men sade ändå ja, ett “Ja under galgen”, eftersom de kommersiella värdena hotades och att de antikvariska synpunkterna kommit fram sent i processen. 
Vi undrar i så fall när processen började? De antikvariska synpunkter har funnits i bevarandeprogrammet sedan 1982, fördjupade i en förundersökning i februari i fjol och i stadsantikvariens yttrande i november 2009. Läs mer i Sydsvenskan. (Länk nedan).

Externa länkar
Nu börjar Saluhallens förvandling | Sydsvenskan 3 november 2010
Ja under galgen till Saluhallen | Sydsvenskan 20 maj 2010

Meny

Innan du frågar

Ställ en fråga (gammal)

Anmälan Byggnadsvårdsläger

    OBS! Lägret i Näverkärr är nu fullt.
  • OBS! Lägren kan i de flesta fall tillgodose kost vad gäller allergi eller vegetarisk mat, men inte alltid specifika dieter. Var noga med att ange vad du har för matpreferenser så att lägret kan ta ställning till om det går att ordna.
    Observera att du behöver vara medlem i föreningen för att kunna delta på något av våra läger. Här kan du läsa mer om medlemskapen: https://byggnadsvard.se/medlem/medlemskap
    Här godkänner du att bilder som tas på lägerdeltagarna kan komma att användas av Svenska byggnadsvårdsföreningen i marknadsföringen för byggnadsvårdslägren. Marknadsföringen innefattar bland annat hemsida, sociala medier och tidningen Byggnadskultur. Att godkänna är frivilligt, men vi är tacksamma för alla möjligheter att kunna sprida byggnadsvården i våra kanaler.

LÄGG TILL DITT ARRANGEMANG

april 2020
Inget evenemang hittades!
Visa fler