Sagateatern

Län: Västerbotten
Ort: Umeå
Datum: 17-12-2013

Rivningshot. Umeå, kulturhuvudstad 2014, fortsätter att riva sina kulturhus. Nu är det den anrika Sagateatern som hotas av rivning. Kulturnämnden har beslutat att dra in stödet till teatern från och med 2014, för att istället satsa på det nya kulturhuset Kulturväven. Fastighetsägaren, HSB, vill nu riva teatern för att bygga bostäder. Några beslut är dock ännu inte fattade. För att rädda teatern har nätverket “Rädda Sagateatern” startat en namninsamling på facebook.

Uppdateringar
26-06-2014
Sagateatern i Umeå kan komma att ersättas med en ny 12-våningsbyggnad. Fastighetsägaren har ansökt om ett planbesked för att utreda om teatersalongen kan ersättas med en hög byggnad om cirka 8 000 kvadratmeter för bostäder, verksamheter, kontor och garage. En enig byggnadsnämnd har beslutat att som ett första steg planlägga fastigheten.

Externa länkar
Rädda sagateatern
Första steg mot rivning av Sagateatern
Sagateatern hotas av rivning 

Meny

Innan du frågar

Ställ en fråga (gammal)

Anmälan Byggnadsvårdsläger

    OBS! Lägret i Näverkärr är nu fullt.
  • OBS! Lägren kan i de flesta fall tillgodose kost vad gäller allergi eller vegetarisk mat, men inte alltid specifika dieter. Var noga med att ange vad du har för matpreferenser så att lägret kan ta ställning till om det går att ordna.
    Observera att du behöver vara medlem i föreningen för att kunna delta på något av våra läger. Här kan du läsa mer om medlemskapen: https://byggnadsvard.se/medlem/medlemskap
    Här godkänner du att bilder som tas på lägerdeltagarna kan komma att användas av Svenska byggnadsvårdsföreningen i marknadsföringen för byggnadsvårdslägren. Marknadsföringen innefattar bland annat hemsida, sociala medier och tidningen Byggnadskultur. Att godkänna är frivilligt, men vi är tacksamma för alla möjligheter att kunna sprida byggnadsvården i våra kanaler.

LÄGG TILL DITT ARRANGEMANG

april 2020
Inget evenemang hittades!
Visa fler