Län: Skåne
Ort: Ängelholm
Datum: 30-01-2012

Pyttebron i Ängelholm hotas av rivning sedan den borgerliga majoriteten lagt fram ett förslag till ny trafikplan där det ingår en ny trafikled som okänsligt dras fram där den gamla järnvägsbron är belägen. Förslaget har lett till en våg av protester. Området utgjorde tidigare järnvägslinje mellan Klippan och Ängelholm och användes till såväl persontrafik som till transport av sockerbetor till sockerbruket. Nu vill kommunen riva de sista resterna av denna industrihistoria – järnvägsbron och banvallen. Gå med i gruppen Rädda Pyttebron på facebook! (Länk nedan).

Uppdatering aug 2016: Trafikplanen är inte längre aktuell. Pyttebron ska rustas upp och återfå sin forna glans. Bravo. /PS

Uppdatering okt 2019: Det är återigen aktuellt att genomföra den nya trafikleden Pytteleden.

Externa länkar
Facebookgruppen Rädda Pyttebron 
Pyttebron inte värd att bli byggnadsminne | HD 19 juni 2016
Föreningen Rädda Pyttebroområdet

Meny

Innan du frågar

Ställ en fråga (gammal)

Anmälan Byggnadsvårdsläger

    OBS! Lägret i Näverkärr är nu fullt.
  • OBS! Lägren kan i de flesta fall tillgodose kost vad gäller allergi eller vegetarisk mat, men inte alltid specifika dieter. Var noga med att ange vad du har för matpreferenser så att lägret kan ta ställning till om det går att ordna.
    Observera att du behöver vara medlem i föreningen för att kunna delta på något av våra läger. Här kan du läsa mer om medlemskapen: https://byggnadsvard.se/medlem/medlemskap
    Här godkänner du att bilder som tas på lägerdeltagarna kan komma att användas av Svenska byggnadsvårdsföreningen i marknadsföringen för byggnadsvårdslägren. Marknadsföringen innefattar bland annat hemsida, sociala medier och tidningen Byggnadskultur. Att godkänna är frivilligt, men vi är tacksamma för alla möjligheter att kunna sprida byggnadsvården i våra kanaler.

LÄGG TILL DITT ARRANGEMANG

april 2020
Inget evenemang hittades!
Visa fler