fbpx

Michael Kruse

Museitekniker

Jag heter Michael Kruse och bor i Enköping på gränsen till Västmanland, där jag också arbetar, på Vallby Friluftsmuseum i Västerås som museitekniker med ansvar för byggnadsvården på museet i form av dokumentation till vårdplaner och framtida presentation av våra byggnader på Digitalt museum. Jag jobbar också pedagogiskt med dels att anordna kurser för allmänheten i hantverk knutna till byggnads- och landskapsvård, dels med bokade grupper av främst skol- och förskolebarn.


Jag har alltid haft ett stort intresse för historia och bevarandet av kulturarvet, och bor också i ett för de flesta mycket enkelt torp där isoleringen består av enbart lerklining, dock nygjord och betydligt tjockare än den ursprungliga. Inget material har tillkommit, som inte fanns tillhands när torpet var nytt för 120 år sedan, förutom vatten- och elinstallationerna. Som tur är försöker jag inte vara så principfast mot andra än mig själv.


Jag har gått kursen Byggnads- och industriminnesvård i Västerås. Jag vill att många fler studiebesök och föreläsningar/kurser ska kunna hållas här i Västmanland och då jag är engagerad i Nätverket för Byggnadsvård i Västmanland och jobbar på ett friluftsmuseum ser jag naturliga samarbetspartners i dessa.


<i class='fa fa-linkedin'></i>
Du måste vara medlem för att se kontaktuppgifterna till Länsombuden.
keyboard_arrow_up