Räddad

Huskvarna station

Ort: Huskvarna

Huskvarna station, uppförd 1948 i en säregen funkisstil, hotas av rivning. Trafikverket vill riva men Jönköpings länsmuseum, Svenska Byggnadsvårdsföreningen och samhällsföreningen har motsatt sig detta. Byggnadsnämnden har tidigare avslagit rivningsansökan men måste av formella skäl ta nytt beslut i frågan, vilket väntas ske i höst.

Externa länkar
Uppdateringar
10-02-2016

"Huskvarna stationshus har stått tomt i några år. Snart kan lokalen få liv.
Det finns nu långtgående planer på vad den kan inrymma. 
   — Det finns en seriös intressent som vill flytta in nämligen 34:ans Byggnadsvård. Sedan kan det inrymma information för byggnadsvård, likt Qvarnarp i Eksjö, dit personer som tänker renovera äldre byggnader kan vända sig. En väntsal för tågresenärer vore heller inte fel, säger Per Rudenstam, arkitekt och talesperson för Huskvarna Javisst i ärendet." Detta läser vi i Jönköpingsposten den 10 feb 2015.

Ett mycket glädjande besked som är frukten av ännu en väl genomförd bevarandeaktion från de lokala byborna, där bland andra Svenska Byggnadsvårdsföreningens länsombud André Blomgren varit en av de drivande krafterna. Från föreningen följer vi fortsättningen med stort intresse och hoppas få en inbjudan till inflyttningsfesten. Heja Huskvarna! /PS

logotyp byggnadsvardsforeningen
Svenska byggnadsvårdsföreningen, Box 6442, 113 82 Stockholm
Telefon: 08-30 17 85 | Email: kansli@byggnadsvard.se
Svenska byggnadsvårdsföreningen
Box 6442, 113 82 Stockholm
Telefon: 08-30 17 85
Email: kansli@byggnadsvard.se

Cart

Cart offcanvas

Logga in

Så här hanterar Svenska byggnadsvårdsföreningen personuppgifter (GDPR) Läs mer här!