Nääs 24-29 juni

Det är en fantastisk upplevelse att komma till Nääs. Herrgården och övriga byggnader ligger vackert inbäddade i grönskan vid sjön Sävelången. Området utgörs av en högreståndsmiljö som sedan 1600-talet domineras av Nääs slott. Strax väster om slottet ligger August Abrahamsons slöjdseminarium, en miljö som tillsammans med slottsbebyggelsen byggnadsminnesförklarades 1991. I bakstugan på Nääs, vilket är objektet för vårt byggnadsvårdsläger, finns det mesta av originalinredningen fortfarande kvar!

Under sommarens byggnadsvårdsläger på Nääs får du teoretisk och praktisk handledning i följande moment:
• Målning med linoljefärg
• Fönsterrenovering
• Omläggning av sadeltak med lerpannor och undertak av stickespån
• Reparation av takfot
• Tillverkning av vanliga färgtyper
• Byte av vindskivor

KOMMUNIKATION
Till Nääs tar du dig enkelt med bil. Du kan även åka kollektivt med buss eller pendeltåg från Göteborg eller Alingsås. Direktbuss till Nääs går från Göteborg. Se vasttrafik.se för info. Från Floda station går buss 533 mot Tollered, vilken stannar vid Lilla Nääs, därifrån är det 1 km till lägerplatsen. Du kan också ta en trevlig promenad genom skogen från stationen, det tar ca 25 minuter. Meddela din lägerledare i god tid innan du anländer.

MAT
Luncherna ätes på Nääsområdets restau-ranger. Frukost och middag tillagas av deltagarna själva. Glöm inte att anmäla eventuell specialkost till lägerledningen i god tid före lägerstart.

LOGI
Du bor tillsammans med de andra deltagarna i vackra dubbelrum på slöjdseminarieområdet, med ett avstånd på 200 meter till närmsta badsjö. Kuddar, täcken och sänglinne finns, ta med handduk. Gemensamt kök, samlingsrum, dusch och toalett finns i byggnaden.

UTRUSTNING ATT TA MED
Lämpliga arbetskläder, skyddshandskar, bra skor, kniv och regnkläder.

 

ANMÄL DIG HÄR

 

Meny

Innan du frågar

Ställ en fråga (gammal)

Anmälan Byggnadsvårdsläger

  • OBS! Lägren kan i de flesta fall tillgodose kost vad gäller allergi eller vegetarisk mat, dock ej specifika dieter).
    Observera att lägret blir billigare med ett medlemskap (dock ej för trädgårdslägret som redan är nedsatt i pris).
    Här godkänner du att bilder som tas på lägerdeltagarna kan komma att användas av Svenska byggnadsvårdsföreningen i marknadsföringen för byggnadsvårdslägren. Marknadsföringen innefattar bland annat hemsida, sociala medier och tidningen Byggnadskultur. Att godkänna är frivilligt, men vi är tacksamma för alla möjligheter att kunna sprida byggnadsvården i våra kanaler.

LÄGG TILL DITT ARRANGEMANG

mars 2020
Inget evenemang hittades!