Län: Norrbotten
Ort: Malmberget
Datum: 29-03-2010

Uppdatering aug 2016: Mycket/det mesta ska rivas/har rivits, mycket är instängslat. 30 “kulturbyggnader” ska flyttas till närliggande Koskullskulle, enligt LKAB. /PS

Tjänstemanna- och arbetarbostäder, disponentvilla, bolagskontor och bolagshotellet, gruvmuseum samt industribyggnader. Alla belägna inom bolagsområdet i Malmberget, där en stor del av samhällets äldre bebyggelse är belägen.

Uppdateringar
05-05-2011
Rivningshot. LKAB har nyligen lämnat in en anmälan om avveckling av de 12 fastigheterna inom Bolagsområdet. Sju av dem föreslås nedmonteras medan övriga fem fastigheter, däribland det tidigare bolagshotellet, preliminärt anges som rivningsobjekt. Åtta av fastigheterna ingår i den kommunala bevaradeplanen.

Externa länkar
Snart rullar husen i Malmberget igen | SVT 24 juli 2016

Meny

Innan du frågar

Ställ en fråga (gammal)

Anmälan Byggnadsvårdsläger

    OBS! Lägret i Näverkärr är nu fullt.
  • OBS! Lägren kan i de flesta fall tillgodose kost vad gäller allergi eller vegetarisk mat, men inte alltid specifika dieter. Var noga med att ange vad du har för matpreferenser så att lägret kan ta ställning till om det går att ordna.
    Observera att du behöver vara medlem i föreningen för att kunna delta på något av våra läger. Här kan du läsa mer om medlemskapen: https://byggnadsvard.se/medlem/medlemskap
    Här godkänner du att bilder som tas på lägerdeltagarna kan komma att användas av Svenska byggnadsvårdsföreningen i marknadsföringen för byggnadsvårdslägren. Marknadsföringen innefattar bland annat hemsida, sociala medier och tidningen Byggnadskultur. Att godkänna är frivilligt, men vi är tacksamma för alla möjligheter att kunna sprida byggnadsvården i våra kanaler.

LÄGG TILL DITT ARRANGEMANG

april 2020
Inget evenemang hittades!
Visa fler