Län: Västra Götaland
Ort: Kortedala
Datum: 06-10-2011

Rivningshot. 1950-talskiosken Lyktan i Kortedala, Göteborg, hotas än en gång av rivning sedan fastighetsägaren Bostadsbolaget lämnat in en rivningsansökan. Byggnaden uppfördes som kiosk 1956 efter ritningar av Sven Brolid. Stadsmuseet har tidigare gjort insatser för att få till lösningar för att rädda Lyktan – dock utan resultat. Idag står byggnaden tom. Ansökan om byggnadsminne har lämnats in 2005 och 2011, men båda har fått avslag med motiveringen att man måste hitta en användning för byggnaden. Läs mer på facebookgruppen Bevara Lyktan i Kortedala. (Länk nedan).

Uppdateringar
16-02-2012
Bostadsbolaget söker hyresgäst till Lyktan! Intresserade kan höra av sig direkt till Bostadsbolaget vid länken nedan, hälsar styrelseordförande Stefan Kristiansson. Sprid ordet!
19-06-2013
Bostadsbolaget har ännu inte lyckats hitta en hyresgäst till Lyktan. Därmed lever rivningshotet mot femtiotalsbyggnaden kvar i högsta grad.

Externa länkar
Facebookgruppen Bevara Lyktan i Kortedala
Bostadsbolaget
Hyresgäst till Lyktan lyser med sin frånvaro
Kiosken och punkthusen i Kortedala | Rävjägarn

Meny

Innan du frågar

Ställ en fråga (gammal)

Anmälan Byggnadsvårdsläger

  • OBS! Lägren kan i de flesta fall tillgodose kost vad gäller allergi eller vegetarisk mat, dock ej specifika dieter).
    Observera att lägret blir billigare med ett medlemskap (dock ej för trädgårdslägret som redan är nedsatt i pris).
    Här godkänner du att bilder som tas på lägerdeltagarna kan komma att användas av Svenska byggnadsvårdsföreningen i marknadsföringen för byggnadsvårdslägren. Marknadsföringen innefattar bland annat hemsida, sociala medier och tidningen Byggnadskultur. Att godkänna är frivilligt, men vi är tacksamma för alla möjligheter att kunna sprida byggnadsvården i våra kanaler.

LÄGG TILL DITT ARRANGEMANG

januari 2020
mars 2020
Inget evenemang hittades!