Lilla Vårby källa

Län: Stockholm
Ort: Huddinge

Rivningshot. En skolbyggnad i trä från 1800-talet vid Vårby allé i Huddinge kommun hotas av rivning. Fastighetsägaren, Spendrups, har ansökt om rivning och lovet har beviljats. Den lokala hembygdsföreningen har skrivit brev till Spendrups med en vädjan om att bevara huset.

Uppdateringar
Byggnaden är nu riven och kvar finns endast en hög med bråte. Huruvida någon tagit hand om kakelugnar, originaldörrar mm är oklart.

Externa länkar
1800-talshuset riskerar att rivas

Meny

Innan du frågar

Ställ en fråga (gammal)

Anmälan Byggnadsvårdsläger

    OBS! Lägret i Näverkärr är nu fullt.
  • OBS! Lägren kan i de flesta fall tillgodose kost vad gäller allergi eller vegetarisk mat, men inte alltid specifika dieter. Var noga med att ange vad du har för matpreferenser så att lägret kan ta ställning till om det går att ordna.
    Observera att du behöver vara medlem i föreningen för att kunna delta på något av våra läger. Här kan du läsa mer om medlemskapen: https://byggnadsvard.se/medlem/medlemskap
    Här godkänner du att bilder som tas på lägerdeltagarna kan komma att användas av Svenska byggnadsvårdsföreningen i marknadsföringen för byggnadsvårdslägren. Marknadsföringen innefattar bland annat hemsida, sociala medier och tidningen Byggnadskultur. Att godkänna är frivilligt, men vi är tacksamma för alla möjligheter att kunna sprida byggnadsvården i våra kanaler.

LÄGG TILL DITT ARRANGEMANG

april 2020
Inget evenemang hittades!
Visa fler