fbpx

Kvarteret Galten i Lund

Län: Skåne
Ort: Lund

Lund växer, och förtätning av bebyggelsen behöver göras. Samtidigt har Lund en värdefull stadskärna känslig för ingrepp. Vid Mårtenstorget finns byggnader från olika tider – ett bankpalats från 1932, lägre hus från tidigt 1800-tal samt ett hyreshus från 1906. Kvarteret Galtens inre är sedan tidigare påverkat av planer från 1960-talet, då byggnader revs för att motorväg skulle dras genom Lund, något som sedan inte blev av. Stora delar av kvarteret Galten blev efter detta ett busstorg. De nya planerna för Galten handlar om att skapa nya butiker och bostäder, samt att bygga ett underjordiskt parkeringsgarage. Ett arkitektförslag har valts ut, där en av byggnaderna vid Mårtenstorget, Tepe-huset, kommer att rivas.

Externa länkar

https://www.lund.se/trafik–stadsplanering/byggprojekt/galten/fragor-och-svar-om-kvarteret-galten/

https://www.facebook.com/galtenlund/?modal=admin_todo_tour

Meny

Innan du frågar

Ställ en fråga (gammal)

Anmälan Byggnadsvårdsläger

    OBS! Lägret i Näverkärr är nu fullt.
  • OBS! Lägren kan i de flesta fall tillgodose kost vad gäller allergi eller vegetarisk mat, men inte alltid specifika dieter. Var noga med att ange vad du har för matpreferenser så att lägret kan ta ställning till om det går att ordna.
    Observera att du behöver vara medlem i föreningen för att kunna delta på något av våra läger. Här kan du läsa mer om medlemskapen: https://byggnadsvard.se/medlem/medlemskap
    Här godkänner du att bilder som tas på lägerdeltagarna kan komma att användas av Svenska byggnadsvårdsföreningen i marknadsföringen för byggnadsvårdslägren. Marknadsföringen innefattar bland annat hemsida, sociala medier och tidningen Byggnadskultur. Att godkänna är frivilligt, men vi är tacksamma för alla möjligheter att kunna sprida byggnadsvården i våra kanaler.

LÄGG TILL DITT ARRANGEMANG

maj 2020
juni 2020
Inget evenemang hittades!
Visa fler