Hyllie skola

Län: Skåne
Ort: Malmö

Hyllie by i utkanten av Malmö fick sin första skola 1822. Den nuvarande skolan uppfördes 1878 på samma plats. Byggnaden ägs av Stadsfastigheter, Malmö kommun, men marken ägs sedan länge av kyrkan.  För några år sedan upphörde skolverksamhet i byggnaden. I samband med det inlämnades en ansökan om rivning. Ansökan fick avslag.

Nu önskar kyrkorådet köpa tomten för att uppföra en förskola. Förutsättningen är att man får riva den gamla skolan. Stadsantikvarien sa nej till rivning förra gången, och kommer sannolikt fortsatt att säga nej.

Hyllie by ligger i ett område där stora förändringar har gjorts under senare år. Skolan utgör en liten del av den äldre byn med kyrkogård, skola och viss annan bebyggelse.

Länk till Facebookgruppen “Bevara Hyllie skola”: https://www.facebook.com/groups/2502854039972050/

 

Meny

Innan du frågar

Ställ en fråga (gammal)

Anmälan Byggnadsvårdsläger

    OBS! Lägret i Näverkärr är nu fullt.
  • OBS! Lägren kan i de flesta fall tillgodose kost vad gäller allergi eller vegetarisk mat, men inte alltid specifika dieter. Var noga med att ange vad du har för matpreferenser så att lägret kan ta ställning till om det går att ordna.
    Observera att du behöver vara medlem i föreningen för att kunna delta på något av våra läger. Här kan du läsa mer om medlemskapen: https://byggnadsvard.se/medlem/medlemskap
    Här godkänner du att bilder som tas på lägerdeltagarna kan komma att användas av Svenska byggnadsvårdsföreningen i marknadsföringen för byggnadsvårdslägren. Marknadsföringen innefattar bland annat hemsida, sociala medier och tidningen Byggnadskultur. Att godkänna är frivilligt, men vi är tacksamma för alla möjligheter att kunna sprida byggnadsvården i våra kanaler.

LÄGG TILL DITT ARRANGEMANG

april 2020
Inget evenemang hittades!
Visa fler