Olof Edin

Antikvarie

Mitt engagemang i Svenska byggnadsvårdsföreningen började med att jag blev länsombud i Stockholm och har sedan fortsatt i Jämtland där jag arbetar som byggnadsantikvarie på Jamtli - länsmuseet i Jämtlands län. Mina arbetsuppgifter innefattar bland annat byggnadsvårdsfrågor för såväl profana som kyrkliga miljöer, liksom att svara på remisser i bygg- och planärenden. Dessutom arbetar jag med rådgivning till privatpersoner i kulturmiljöfrågor. Länet är stort och på mina arbetsresor runt Jämtland och Härjedalen har jag aldrig upphört att fascineras av den rika byggnadskultur som finns här, från traditionell samisk bebyggelse till Östersunds stadskärna.

På fritiden håller jag på restaurera vår släktgård i Östjämtland. En mangårdsbyggnad från sekelskiftet 1800 som håller på att befrias från en 1970-talsrenovering vilken orsakat en del skador, samt ett torp från 1880-talet.

Utöver min roll som länsombud i Svenska byggnadsvårdsföreningen har jag även varit lägerledare på byggnadsvårdslägret Jamtli i flera år.

Olof Edin

Länsombud

Ort

Stugun

Telefon

063 15 01 29

E-Mail

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
logotyp byggnadsvardsforeningen
Svenska byggnadsvårdsföreningen, Box 6442, 113 82 Stockholm
Telefon: 08-30 17 85 | Email: kansli@byggnadsvard.se
Svenska byggnadsvårdsföreningen
Box 6442, 113 82 Stockholm
Telefon: 08-30 17 85
Email: kansli@byggnadsvard.se

Cart

Cart offcanvas

Logga in

Så här hanterar Svenska byggnadsvårdsföreningen personuppgifter (GDPR) Läs mer här!