Lars Sundin

Journalist

Jag heter Lars Sundin, bor strax utanför Hudiksvall och jobbar som journalist. Mitt intresse för byggnadsvård började 1988, när jag blev ägare till en gammal släktgård. I ett av bostadshusen hade ingen bott sedan 1880, den ”renoveringen” blev starten på intresset.

Jag fick då ibland höra påståendet ”jaså, du renoverar i gammal stil”. Men det var ju det jag INTE gjorde, allt gammalt var ju kvar. De jag pratade med förstod nog inte vad jag menade. Min första aha-upplevelse. Sedan dess har jag fortsatt att återställa det andra bostadshuset från en1970-tals renovering. När jag bytte den gamla uttorkade fasadpanelen i söder så fick jag höra att jag inte skulle glömma luftspalten. Den gamla panelen hade suttit i 120år utan luftspalt, varför skulle jag ha en sådan nu? Min andra aha-upplevelse. Inte förändra en bevisligen bra konstruktion, både utom- och inomhus.

För mig är just detta ett sätt att förklara grunden för bra byggnadsvård. Jag hoppas att mina erfarenheter kan vara till nytta för andra som vill göra samma resa.

Lars Sundin

Länsombud

Ort

Hudiksvall

Telefon

0650 181 56

E-Mail

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
logotyp byggnadsvardsforeningen
Svenska byggnadsvårdsföreningen, Box 6442, 113 82 Stockholm
Telefon: 08-30 17 85 | Email: kansli@byggnadsvard.se
Svenska byggnadsvårdsföreningen
Box 6442, 113 82 Stockholm
Telefon: 08-30 17 85
Email: kansli@byggnadsvard.se

Cart

Cart offcanvas

Logga in

Så här hanterar Svenska byggnadsvårdsföreningen personuppgifter (GDPR) Läs mer här!