Lars Ehrengren

Byggnadsingenjör

Jag började arbetslivet efter byggnadsingenjörsutbildning med några år i byggbranschen. Successivt kom jag in på ekonomiområdet och är idag docent i företagsekonomi vid Stockholms universitet. Jag är sedan länge intresserad av gamla hus och byggnader, främst historiska industrianläggningar, kanaler, slussanläggningar och gamla trästäder som Nora, Hjo, Eksjö och Arboga.

Jag bor i en borgargård i Arboga medeltida stadskärna med bottenvåningen från mitten av 1700-talet. Gården har under två år restaurerats så varsamt som möjligt och bottenvåningen har byggts om till ett STF-vandrarhem. Jag tror att mitt medlemskap i byggnadsvårdsföreningen sågs positivt av säljaren vid köpet av Räntmästaregården.

Som länsombud räknar jag med att bidra med information kring byggkultur och byggnadsvård från min länsdel i samråd med de andra länsombuden i Västmanland. Lite erfarenhet av utåtriktad verksamhet mot allmänheten har jag genom mitt styrelsearbete i FUF, Föreningen för Utvecklingsstudier, som arrangerar debatter och seminarier för idéutbyte om globala utvecklingsfrågor, freds- och konfliktarbete, bistånd och internationellt samarbete.

Lars Ehrengren

Länsombud

Ort

Arboga

E-Mail

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
logotyp byggnadsvardsforeningen
Svenska byggnadsvårdsföreningen, Box 6442, 113 82 Stockholm
Telefon: 08-30 17 85 | Email: kansli@byggnadsvard.se
Svenska byggnadsvårdsföreningen
Box 6442, 113 82 Stockholm
Telefon: 08-30 17 85
Email: kansli@byggnadsvard.se

Cart

Cart offcanvas

Logga in

Så här hanterar Svenska byggnadsvårdsföreningen personuppgifter (GDPR) Läs mer här!