Erica Duvensjö

Byggnadsantikvarie

Jag har alltid varit intresserad av historia, byggnader och äldre ting. Det naturliga var att utbilda mig inom området och valet föll på Byggnadsantikvarie. Jag har sedan 2010 arbetat vid museet i Skellefteå och Piteå samt som kulturmiljörådgivare vid Länsstyrelsen i Norrbotten. Sedan sommaren 2016 är jag anställd som byggnadsantikvarie på Norrbottens museum där jag utför inventeringar, antikvarisk kontroll, dokumentation och rådgivning.  

Jag drev under åren 2010-2017 en byggnadsvårdsbutik hemma på gården i Pite-Långnäs och där breddades också mitt intresse för historiska byggnadsmaterial och färgsystem. Lumppapp, linisolering, slamfärg och linoljefärg är därför en självklar del i renoveringen av vår gamla norrbottensgård. 

Med utbildning och egna erfarenheter i bagaget är min ambition som länsombud är att uppmärksamma byggnadsvårdens alla värden, allt från historiska byggnadsmaterial och teknikerna till naturliga färgsystem. Genom beprövade material och tekniker kan gårdagens byggnader bevaras för framtidens generationer.  

Erica Duvensjö

Länsombud

Ort

Piteå

E-Mail

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
logotyp byggnadsvardsforeningen
Svenska byggnadsvårdsföreningen, Box 6442, 113 82 Stockholm
Telefon: 08-30 17 85 | Email: kansli@byggnadsvard.se
Svenska byggnadsvårdsföreningen
Box 6442, 113 82 Stockholm
Telefon: 08-30 17 85
Email: kansli@byggnadsvard.se

Cart

Cart offcanvas

Logga in

Så här hanterar Svenska byggnadsvårdsföreningen personuppgifter (GDPR) Läs mer här!