Cementas silon i Limhamn

Län: Skåne
Ort: Limhamn

Cementfabriken anlades på 1880-talet. Den är nu nedlagd, och till största delen utplånad. Kontor, lager, fabrik, ugnar, silor, transportband på pelare och järnvägsspår är rivna, och tre mindre silor har kapats till hälften.

Kommunen har begärt att ägaren som motprestation till all rivning ska bevarande kvarvarande silorester. Nuvarande ägare försöker nu komma ur denna överenskommelse för att bli kvitt cementhistorien på den ort som formats av kalk. Limhamn = lime= kalk.

Själva kalkbrottet i en annan del av Limhamn är naturreservat men får inte beträdas av allmänhet bortsett från vid guidade turer enstaka gånger om året.

 

Meny

Innan du frågar

Ställ en fråga (gammal)

Anmälan Byggnadsvårdsläger

    OBS! Lägret i Näverkärr är nu fullt.
  • OBS! Lägren kan i de flesta fall tillgodose kost vad gäller allergi eller vegetarisk mat, men inte alltid specifika dieter. Var noga med att ange vad du har för matpreferenser så att lägret kan ta ställning till om det går att ordna.
    Observera att du behöver vara medlem i föreningen för att kunna delta på något av våra läger. Här kan du läsa mer om medlemskapen: https://byggnadsvard.se/medlem/medlemskap
    Här godkänner du att bilder som tas på lägerdeltagarna kan komma att användas av Svenska byggnadsvårdsföreningen i marknadsföringen för byggnadsvårdslägren. Marknadsföringen innefattar bland annat hemsida, sociala medier och tidningen Byggnadskultur. Att godkänna är frivilligt, men vi är tacksamma för alla möjligheter att kunna sprida byggnadsvården i våra kanaler.

LÄGG TILL DITT ARRANGEMANG

april 2020
Inget evenemang hittades!
Visa fler