Gustafsvik Herrgård, Östra flygen

Län: Värmland
Ort: Kristinehamn
Datum: 28-08-2014

Förfall. En av flygelbyggnaderna vid Gustafsvik Herrgård hotas av förfall. Herrgårdens huvudbyggnad brann ner 1967, men de två fristående flygelbyggnaderna och förrådshusen samt det storslagna dasset finns kvar och utgör en värdefull kulturmiljö. Åren 1994 – 2000 förekom sju byggnadsvårdsläger, varje läger under två sommarveckor. Utöver dessa byggnadsvårdsläger har här hållits kortkurser i lerklining, marmorering, stänkmålning m.m. Föreningen har under flera år uttryckt sin oro till fastighetsägaren, kommunen, över vad som kommer att hända med Gustafsviks herrgård och bland annat uttryck sin önskan om att pengar ska avsättas för att rädda den östra flygeln. Den östra flygeln är fortfarande i alarmerande dåligt skick.
Gustafsvik Herrgård, Östra flygen

Externa länkar
Rädda östra flygeln på Gustafsviks herrgård

Meny

Innan du frågar

Ställ en fråga (gammal)

Anmälan Byggnadsvårdsläger

    OBS! Lägret i Näverkärr är nu fullt.
  • OBS! Lägren kan i de flesta fall tillgodose kost vad gäller allergi eller vegetarisk mat, men inte alltid specifika dieter. Var noga med att ange vad du har för matpreferenser så att lägret kan ta ställning till om det går att ordna.
    Observera att du behöver vara medlem i föreningen för att kunna delta på något av våra läger. Här kan du läsa mer om medlemskapen: https://byggnadsvard.se/medlem/medlemskap
    Här godkänner du att bilder som tas på lägerdeltagarna kan komma att användas av Svenska byggnadsvårdsföreningen i marknadsföringen för byggnadsvårdslägren. Marknadsföringen innefattar bland annat hemsida, sociala medier och tidningen Byggnadskultur. Att godkänna är frivilligt, men vi är tacksamma för alla möjligheter att kunna sprida byggnadsvården i våra kanaler.

LÄGG TILL DITT ARRANGEMANG

mars 2020
april 2020
Inget evenemang hittades!
Visa fler