fbpx

21 God Jul önskar: Henrik Nilsson

Foto: Henrik Nilsson 2021 hnbyggnadsvard

Redan på lite håll kan man ana ljus genom de imbeklädda fönstren på längan som ligger lugnt under det lite tunga snötäcke som dalade under dagen.

Lugnet hade nog redan infunnit sig. Det lugn som man inte kan sätta fingret på, men som är en del av känslan av jul. En byggnadsvårds idyll, ett ögonblick där man kan stoppa tiden genom kameralinsen. Men…

Foto: Henrik Nilsson 2021 hnbyggnadsvard

Vi skulle ha varit färdiga, kommer vi att bli färdiga, vi måste bli färdiga.

Kisar man kanske man kan se hur det kommer att bli. Med levande ljus, amaryllisar som, med den självklarhet som bara amaryllisar har, tornar och en julgran som doftar…julgran. Men just nu är det bygglampor och doften av våt lera som är allmänrådande. Ingen doft som på något sätt är negativ, tvärtom så är det en doft som i sig skapar lugn en bra känsla i ett hus. Men inte 13 dagar innan jul! Vi måste bli färdiga! För det måste man, man måste vara färdig! Eller?

Byggnadsvårdande innebär i somliga skede ett kaos, ett kreativt kaos där i bästa fall handens kunskaper leder oss fram i den djungel av brus som finns runt oss. Goda råd, mindre goda råd, reklam, måsten och önskningar. Det bruset. Men vi måste inte bli färdiga, vi ska inte bli färdiga. Vi ska inte bli färdiga.

Foto: Henrik Nilsson 2021 hnbyggnadsvard

Ingen färg på väggarna, inga socklar. Men delar av golvet är såpskurat och vi har stängt in oss tillsammans med värmen från sättugnen. Granen doftar gran, vi samlas och är i stunden. Amaryllisen tronar stolt och jag hoppas att denna julen kan ni lägga några måsten till sidan en stund. Stoppa tiden genom att vara där ni är, även om ni inte är färdiga.

Foto: Henrik Nilsson 2021 hnbyggnadsvard

En synnerligen god byggnadsvårdsjul önskas er alla.

Henrik Nilsson, Murarmäster och styrelseledamot i Svenska byggnadsvårdsföreningen. Följ Henriks konto: hnbyggnadsvard på Instagram!

 

>>>Se hela julkalendern här<<<

 

keyboard_arrow_up