fbpx

Gammal dörr kontra ny

Frågan är om vi ska byta dörr eller inte pga värmeförlust i huset och kostnader förknippade med det. Det finns en karosseripaneldörr som kan bytas mot en ny dörr i samma stil. De är väldigt dyra. Man kan ju också hänga en yllefilt för den gamla dörren under vintern. Är det lika effektivt? Om inte vad är skillnaden. Billigare blir det i alla fall.

Svar:

Ett ylledrapperi kan vara effektivt men om dörren är dragig kan det vara läge att se över gångjärn, anslag och tätningslister. Vissa äldre dörrar har enkla glasrutor och kan energieffektiviseras med ett inre LE-glas. Rådgör med en snickare som har byggnadsvårdserfarenhet antagligen kan isoleringen på själva dörrbladet förbättras också utan alltför stora åtgärder.

Meny

Innan du frågar

Ställ en fråga (gammal)

Anmälan Byggnadsvårdsläger

    OBS! Lägret i Näverkärr är nu fullt.
  • OBS! Lägren kan i de flesta fall tillgodose kost vad gäller allergi eller vegetarisk mat, men inte alltid specifika dieter. Var noga med att ange vad du har för matpreferenser så att lägret kan ta ställning till om det går att ordna.
    Observera att du behöver vara medlem i föreningen för att kunna delta på något av våra läger. Här kan du läsa mer om medlemskapen: https://byggnadsvard.se/medlem/medlemskap
    Här godkänner du att bilder som tas på lägerdeltagarna kan komma att användas av Svenska byggnadsvårdsföreningen i marknadsföringen för byggnadsvårdslägren. Marknadsföringen innefattar bland annat hemsida, sociala medier och tidningen Byggnadskultur. Att godkänna är frivilligt, men vi är tacksamma för alla möjligheter att kunna sprida byggnadsvården i våra kanaler.

LÄGG TILL DITT ARRANGEMANG

maj 2020
juni 2020
Inget evenemang hittades!
Visa fler