fbpx

Gamla tingsrätten i Lund

Län: Skåne
Ort: Lund

Byggnad ritad av Hans Westman och uppförd 1957–1958. Den beskrivs i Lunds bevaringsprogram som tidstypisk med en karakteristisk lekfullhet i utformningen. Byggnaden fungerade som tingsrätt fram till 2018, då den ersattes av nuvarande tingshusbyggnad. 2015 väcktes frågan om byggnadsminnesförklaring, men Länsstyrelsen avslog förslaget med hänsyn till de ändringar och tillbyggnader som är gjorda. Nu planeras ett nytt kongresscentrum på platsen där gamla tingsrätten ligger. En grundförutsättning för projektet sägs vara att tingsrätten integreras i den nya byggnaden.

Meny

Innan du frågar

Ställ en fråga (gammal)

Anmälan Byggnadsvårdsläger

    OBS! Lägret i Näverkärr är nu fullt.
  • OBS! Lägren kan i de flesta fall tillgodose kost vad gäller allergi eller vegetarisk mat, men inte alltid specifika dieter. Var noga med att ange vad du har för matpreferenser så att lägret kan ta ställning till om det går att ordna.
    Observera att du behöver vara medlem i föreningen för att kunna delta på något av våra läger. Här kan du läsa mer om medlemskapen: https://byggnadsvard.se/medlem/medlemskap
    Här godkänner du att bilder som tas på lägerdeltagarna kan komma att användas av Svenska byggnadsvårdsföreningen i marknadsföringen för byggnadsvårdslägren. Marknadsföringen innefattar bland annat hemsida, sociala medier och tidningen Byggnadskultur. Att godkänna är frivilligt, men vi är tacksamma för alla möjligheter att kunna sprida byggnadsvården i våra kanaler.

LÄGG TILL DITT ARRANGEMANG

maj 2020
juni 2020
Inget evenemang hittades!
Visa fler