fbpx

Gamla stallarna vid Stora Torp

Län: Västra Götaland
Ort: Göteborg
Datum: 07-01-2015

Uppdatering dec 2016: Stora Torp och dess ekonomibyggnader längs promandvägen till Stora Delsön har varit ett populärt besöksmål alltsedan det uppfördes 1851. Göteborgs stads Idrotts- och föreningsförvaltning har under de senaste åren gjort ett föredömligt arbete med att renovera och modernisera anläggningen som idag inrymmer en ridklubb. En eloge för ett ambitiöst och väl utfört arbete. / PS
De gamla stallarna vid Stora Torp i Örgryte, Göteborg, hotades länge av rivning. Fastighetsägaren, Göteborgs stads Idrotts och föreningsförvaltning, ansökte om rivningslov och ridklubben blev uppsagd. Som skäl för ansökan om rivningslov angavs för höga upprustningskostnader. Stora Torp är från början en stor lantegendom med anor från 1550-talet och stallarna är en viktig del av kulturmiljön invid Stora Torp.

Uppdateringar
20-06-2015
– Området i Stora Torp har ett kulturhistoriskt värde och det ska vi vara rädda om, säger fastighetsnämndens ordförande Jahja Zeqiraj (S) i ett pressmeddelande.

Därmed räddas även ridklubbens verksamhet, vilket får ordföranden i ridklubben, Louise Katslev Waas, att pusta ut.

– Vi är glada och postiva till beskedet, framförallt för att man nu försöker lösa detta i samförstånd med oss, säger hon.”

Externa länkar
“Rädda stallet på Stora torp” Malin Lernfelt, GP:s ledarblogg
Facebooksidan
“Glädjande besked om Stora Torp” Malin Lernfelt, GP:s ledarblogg 2015-06-02
“Stora Torp blir kvar” SVT Nyheter Väst 2015-02-06

Meny

Innan du frågar

Ställ en fråga (gammal)

Anmälan Byggnadsvårdsläger

    OBS! Lägret i Näverkärr är nu fullt.
  • OBS! Lägren kan i de flesta fall tillgodose kost vad gäller allergi eller vegetarisk mat, men inte alltid specifika dieter. Var noga med att ange vad du har för matpreferenser så att lägret kan ta ställning till om det går att ordna.
    Observera att du behöver vara medlem i föreningen för att kunna delta på något av våra läger. Här kan du läsa mer om medlemskapen: https://byggnadsvard.se/medlem/medlemskap
    Här godkänner du att bilder som tas på lägerdeltagarna kan komma att användas av Svenska byggnadsvårdsföreningen i marknadsföringen för byggnadsvårdslägren. Marknadsföringen innefattar bland annat hemsida, sociala medier och tidningen Byggnadskultur. Att godkänna är frivilligt, men vi är tacksamma för alla möjligheter att kunna sprida byggnadsvården i våra kanaler.

LÄGG TILL DITT ARRANGEMANG

maj 2020
juni 2020
juli 2020
jul 01 2020

Kubbmurning

Nynäs Slott, Tystberga, Sverige
Inget evenemang hittades!
Visa fler