fbpx

Gamla stallarna vid Stora Torp

Län: Västra Götaland
Ort: Göteborg
Datum: 07-01-2015

Uppdatering dec 2016: Stora Torp och dess ekonomibyggnader längs promandvägen till Stora Delsön har varit ett populärt besöksmål alltsedan det uppfördes 1851. Göteborgs stads Idrotts- och föreningsförvaltning har under de senaste åren gjort ett föredömligt arbete med att renovera och modernisera anläggningen som idag inrymmer en ridklubb. En eloge för ett ambitiöst och väl utfört arbete. / PS
De gamla stallarna vid Stora Torp i Örgryte, Göteborg, hotades länge av rivning. Fastighetsägaren, Göteborgs stads Idrotts och föreningsförvaltning, ansökte om rivningslov och ridklubben blev uppsagd. Som skäl för ansökan om rivningslov angavs för höga upprustningskostnader. Stora Torp är från början en stor lantegendom med anor från 1550-talet och stallarna är en viktig del av kulturmiljön invid Stora Torp.

Uppdateringar
20-06-2015
– Området i Stora Torp har ett kulturhistoriskt värde och det ska vi vara rädda om, säger fastighetsnämndens ordförande Jahja Zeqiraj (S) i ett pressmeddelande.

Därmed räddas även ridklubbens verksamhet, vilket får ordföranden i ridklubben, Louise Katslev Waas, att pusta ut.

– Vi är glada och postiva till beskedet, framförallt för att man nu försöker lösa detta i samförstånd med oss, säger hon.”

Externa länkar
”Rädda stallet på Stora torp” Malin Lernfelt, GP:s ledarblogg
Facebooksidan
”Glädjande besked om Stora Torp” Malin Lernfelt, GP:s ledarblogg 2015-06-02
”Stora Torp blir kvar” SVT Nyheter Väst 2015-02-06

keyboard_arrow_up