Funkishus på Rådhusesplanaden

Län: Västerbotten
Ort: Umeå
Datum: 17-08-2011

Länsstyrelsen har beslutat att huset inte ska byggnadsminnesförklaras. Föreningen Byggnadskultur i Umeå vände sig då till Riksantikvarieämbetet, men nu har RAÄ meddelat att de inte kommer att agera för att huset ska bli byggnadsminne. Läs mer i Västerbottenskuriren. (Länk nedan).

Uppdateringar
06-09-2011
Detaljplanen för kvarteret Forsete har antagits av kommunfullmäktige. Därmed är det klart för rivning av Thornbergska huset. Läs mer i artikeln ‘Klart för rivning av Thornbergska huset’ i Västerbottenskuriren. (Länk nedan).
19-01-2012
Huset rivet

Externa länkar
Västerbottenskuriren
Artikeln Klart för rivning av Thornbergska huset i VK

Meny

Innan du frågar

Ställ en fråga (gammal)

Anmälan Byggnadsvårdsläger

    OBS! Lägret i Näverkärr är nu fullt.
  • OBS! Lägren kan i de flesta fall tillgodose kost vad gäller allergi eller vegetarisk mat, men inte alltid specifika dieter. Var noga med att ange vad du har för matpreferenser så att lägret kan ta ställning till om det går att ordna.
    Observera att du behöver vara medlem i föreningen för att kunna delta på något av våra läger. Här kan du läsa mer om medlemskapen: https://byggnadsvard.se/medlem/medlemskap
    Här godkänner du att bilder som tas på lägerdeltagarna kan komma att användas av Svenska byggnadsvårdsföreningen i marknadsföringen för byggnadsvårdslägren. Marknadsföringen innefattar bland annat hemsida, sociala medier och tidningen Byggnadskultur. Att godkänna är frivilligt, men vi är tacksamma för alla möjligheter att kunna sprida byggnadsvården i våra kanaler.

LÄGG TILL DITT ARRANGEMANG

april 2020
Inget evenemang hittades!
Visa fler