Florö 20-25 augusti

Mitt i Fjällbacka skärgård i Bohuslän ligger Florö. På ön finns byggnader från 1700- och 1800-talet, som tillsammans med parken kulturminnesförklarades 1992. Krogen, Kaptenshuset, Magasinet eller Sillsalteriet och Ladan samt en ilandfluten skeppskajuta från något segelfartyg som förlist i närheten är bara några av dem. Utöver sin nu hundraåriga tradition som sommarnöje erbjuder Florö vid enstaka tillfällen även sin unika miljö till bröllop och kulturella evenemang.

Under sommarens byggnadsvårdsläger på Florö får du teoretisk och praktisk handledning i följande moment:
• Invändig upprustning och pappspänning av Krogsalen
• Snickeriarbeten
• Stenarbeten
• Fönsterrenovering
• Målningsarbeten
• Tillverkning av färg

KOMMUNIKATION
Vi rekommenderar att du tar dig med bil eller tåg och buss till Fjällbacka brygga för gemensam skjuts till Florö med motor-båt. Meddela fastighetsägare Peter Silfverskiöld, peter.silfverskiold@byggnadsvard.se, i god tid innan du anländer. Peter vet också mer om alternativa färdsätt.

MAT
Alla måltider tillagas och serveras av våra två kokerskor. Meddela eventuell specialkost (endast allergier) till lägerledningen i mycket god tid innan lägerstart.

LOGI
Du bor i två- eller trebäddsrum i Kaptens-huset, 10 meter från havet, tillsammans med de andra deltagarna. Det har en enkel standard men sängar, kuddar och filtar eller täcken finns. Ta med sänglinne och handduk. Torrdass finns på lämpligt avstånd. Dusch och bastu finns i nära anslutning till boendet samt tillgång till tvättmaskin och båt.

UTRUSTNING ATT TA MED
Lämpliga arbetskläder, kniv, skyddshandskar, varma kläder, lämpliga skor och regnkläder.

Lägret är nu avslutat och vi återkommer med ny information om nya läger under februari 2020.

Meny

Innan du frågar

Ställ en fråga (gammal)

Anmälan Byggnadsvårdsläger

  • OBS! Lägren kan i de flesta fall tillgodose kost vad gäller allergi eller vegetarisk mat, dock ej specifika dieter).
    Observera att lägret blir billigare med ett medlemskap (dock ej för trädgårdslägret som redan är nedsatt i pris).
    Här godkänner du att bilder som tas på lägerdeltagarna kan komma att användas av Svenska byggnadsvårdsföreningen i marknadsföringen för byggnadsvårdslägren. Marknadsföringen innefattar bland annat hemsida, sociala medier och tidningen Byggnadskultur. Att godkänna är frivilligt, men vi är tacksamma för alla möjligheter att kunna sprida byggnadsvården i våra kanaler.

LÄGG TILL DITT ARRANGEMANG

januari 2020
mars 2020
Inget evenemang hittades!