Nominera Årets byggnadsvårdare!

Fram till den 1 maj kan du nominera 2015 års Byggnadsvårdare! Vi vet att det finns många byggnadsvårdseldsjälar runt om i Sverige - men vi behöver din hjälp att hitta dessa fantastiska människor! Nedan presenteras utmärkelsens tre kategorier, fundera över vem du skulle vilja nominera för vilken kategori och skicka sedan ditt bidrag till kansli@byggnadsvard.se


Årets byggnadsvårdare 2015: Kategorier

Försvara 
Med betoningen på "försvara" söker vi nu kandidater som på ett förtjänstfullt sätt försvarat det bebyggda kulturarvet. Kanske är det en privatperson som varje ledig stund skriver insändare, bloggar eller syns på annat sätt i media eller en stats- eller kommunanställd som förtjänstfullt i sitt arbete står upp för och försvarar de allmänna intressena. Kanske är det en förening, eller enskild person, som kämpar för att de för orten så typiska byggnaderna ska få finnas kvar, vårdas och bevaras.

Vårda
Med betoningen på ordet "vårda" söker vi nu kandidater som på ett förtjänstfullt sätt vårdat ett hus eller en miljö. Kanske är det svågern som varje ledig stund varsamt renoverar sitt 1800-talstorp. Eller det lilla företaget som tillverkar traditionella färger eller handtryckta tapeter, beslag i tidstypiska stilar och som genom sina produkter hjälper andra att vårda. Måhända är det den entusiastiska grannen som lyckats övertyga hela bostadsrättsföreningen om charmen och fördelarna med att renovera originalfönstren istället för byta ut dem mot nya i aluminium.

Utveckla
Med betoningen på ordet "utveckla" söker vi nu kandidater som har genomfört projekt med syfte att lyfta fram vad byggnadsvårdens grundläggande värderingar kan bidra med inom nybyggnation/trädgårdsanläggning. Vidare inom utbildning av arkitekter, ingenjörer, antikvarier, socionomer, ekonomer, etc. Projekten skall ha genomförts med stort engagemang och stor integritet och vederbörande skall ha verkat opinionsbildande genom artiklar, föredrag, myndighetsbearbetning, etc.

Tack för att du är med och stärker svensk byggnadsvård!

logotyp byggnadsvardsforeningen
Svenska byggnadsvårdsföreningen, Box 6442, 113 82 Stockholm
Telefon: 08-30 17 85 | Email: kansli@byggnadsvard.se
Svenska byggnadsvårdsföreningen
Box 6442, 113 82 Stockholm
Telefon: 08-30 17 85
Email: kansli@byggnadsvard.se

Cart

Cart offcanvas

Logga in

Så här hanterar Svenska byggnadsvårdsföreningen personuppgifter (GDPR) Läs mer här!