Alla nominerade till Årets byggnadsvårdare 2013

Arets B-vardare GULD 2013Efter många gratulationer och mycket hyllande av Årets byggnadsvårdare 2013 är det självklart på sin plats att även belysa de som inte förvärvade priset, men likväl var nominerade. Förutom vinnarna Johan Chytraeus, Flemminga Norrgren och Dalslands Kanal AB fanns ytterligare två kandidater i respektive kategori. Nedan följer fullständig nomineringslista.


Nominerade till Årets byggnadsvårdare i kategorin Försvara

NILS JOHN TJÄRNLUND
från Sundsvall för att envist ha stridit för bevarandet av sommarvillorna i Petersvik.

JOHAN CHYTRAEUS tillfälligt boende i Kabul, Afganistan för att med sociala medier ha skapat opinion och räddat kulturbyggnader i Arvika.

OSKAR FRANKLIN & JOHANNA ERIKSSSON från Umeå för deras kamp om att få behålla originalkök i hyresrätter.


Nominerade till Årets byggnadsvårdare i kategorin Vårda

DALSLANDS KANAL AB för ett oförtrutet arbete med att bevara, återställa och utveckla de industrihistoriska arvet längs Dalslands kanal samt initiativet till forum för samverkan med andra kanaler i Sverige och Norge.

KAJSA LANGEBY & YLVA LANGEBY som på ett omsorgsfullt och mycket varsamt sätt sedan flera år vårdar och renoverar Dahlströmska gården i Vadstena.

LÄNSFÖRSÄKRINGAR ÖSTGÖTA för deras projekt rörande restaurering av hyresfastigheter i Linköping där de som fastighetsägare tagit ansvar för såvälförhyresgästerna, som för kulturarvet i staden.


Nominerade till Årets byggnadsvårdare i kategorin Utveckla

FLEMMING NORRGREN från Steninge för att på ett engagerat och pedagogiskt sätt ha återupptagit och utvecklat en lerbyggestradition.

KAKELUGNSMAKARE NILS LJUNG från Stånga, Gotland för att på ett ansvarsfullt sätt ha återupptagit kakelugnstillverkning och samtidigt utbildat lärlingar.

HARLING FASTIGHETSFÖRVALTNING i Göteborg för att ha visat att bevarande av stadsmiljöer kan bli en ekonomisk motor med rätt förvaltning.

logotyp byggnadsvardsforeningen
Svenska byggnadsvårdsföreningen, Box 6442, 113 82 Stockholm
Telefon: 08-30 17 85 | Email: kansli@byggnadsvard.se
Svenska byggnadsvårdsföreningen
Box 6442, 113 82 Stockholm
Telefon: 08-30 17 85
Email: kansli@byggnadsvard.se

Cart

Cart offcanvas

Logga in

Så här hanterar Svenska byggnadsvårdsföreningen personuppgifter (GDPR) Läs mer här!